Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Djeca – budućnost i bogatstvo

16.06.2011. 22:00
Djeca – budućnost i bogatstvo


Za ninsko školstvo ne trebamo se u budućnosti brinuti. Vodimo računa o školskoj i predškolskoj djeci jer djeca su budućnost i bogatstvo ovog grada i Hrvatske, kazao je gradonačelnik Emil Ćurko


Da bi na najbolji  mogući način zahvalila mladim, vrijednim i nadarenim  učenicima ninske Osnovne  škole “Petar Zoranić” i njihovim profesorima mentorima  na ostvarenim odličnim ovogodišnjim rezultatima na  županijskim natjecanjima kao  i ravnatelju škole prof. Tonćiju  Vukoviću, ninska gradska  vlast organizirala je jučer za  njih u Gradskoj vijećnici  svečano primanje.
Savjetnica za društvene djelatnosti Grada Nina prof.  Mirjana Knežević i gradonačelnik Emil Ćurko zahvalili  su na postignutim rezultatima  i promicanju grada Nina. Pozvao ih je da nastave učiti i  raditi.
– Za ninsko školstvo ne trebamo se u budućnosti brinuti.  Na to nas upućuje podatak da  ove godine imamo dosta djece  te da ih nećemo moći zbrinuti  u sadašnji vrtić. Za gradnju  novog vrtića imamo svu potrebnu projektno-tehničku  dokumentaciju i ona će krenuti ubrzo. Slično je i s obnovom stare školske zgrade u  centru grada. U nju će se kad  uskoro bude obnovljena preseliti Gradska uprava, a u prizemlju ove zgrade u kojoj se  sad nalazimo smjestit će se  privremeno dječji vrtić. Vodimo računa o školskoj i  predškolskoj djeci jer djeca su  budućnost i bogatstvo ovog  grada i Hrvatske, kazao je  gradonačelnik Emil Ćurko.
Mirjana Knežević je kazala  da je ovaj susret organiziran s  posebnom ljubavlju prema  učenicima i njihovim profesorima mentorima.
Ravnatelj škole prof. Tonći  Vuković obećao je da će i  nadalje zajedno sa svim profesorima i učiteljima dati sve  od sebe da ninska škola bude  rasadnik znanja.
Uime učenika i njihovih roditelja te mentora na  uručenim prigodnim darovima i priznanjima, gradonačelniku Ćurku zahvalila je učenica generacije Rebeka Štulić,  dodavši da će se učenici založiti kako bi iduće godine još  više ovakvih priznanja dobili  od Grada Nina.
Zahvalnicu je dobila učenica osmog razreda Rebeka Štulić za tri osvojene nagrade i to  za treće mjesto na županijskom natjecanju iz kemije-mentorica Anka Šarović, za  osvojeno 3. mjesto na županijskom natjecanju iz biologije – mentorica Ana Čulina te  za osvojeno prvo mjesto na  županijskom natjecanju  LIK-2011 – mentorica Gordana Marić. Nagrađen je i  Filip Majstorović, učenik osmog razreda i mentor dipl.  ing. Paulo Škibola za osvojeno  prvo mjesto na županijskom  natjecanju iz informatike –  QBASIC te učenik osmog razreda Ive Predovan s mentorom dipl. ing. Paulom Škibolom za osvojeno drugo  mjesto na županijskom natjecanju iz informatike – QBASIC kao i učenik Ivan Medić  za osvojenu brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu  Dječjih šporskih igara za  2011. godinu, koje su održane  u Turskoj početkom  svibnja.