Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Koncert grupe UB40 Zadrane stoji 100 tisuća eura

16.06.2011. 22:00
Koncert grupe UB40 Zadrane  stoji 100 tisuća eura


Zahvaljujući razumijevanju i prijateljstvu s Nickom Colganom organizatori zadarskog koncerta su dobili povoljniju cijenu – nešto više od 100 tisuća eura


Britanska reggae atrakcija  UB40 posljednjeg dana srpnja nastupit  će na zadarskom Forumu, najavljeno je  jučer na novinskoj konferenciji u Muzeju  antičkog stakla.
– Mediji već godinama najavljuju zadarski koncert sastava UB40. Naš sugrađanin Nick Colgan u dobrim je prijateljskim i poslovnim odnosima s članovima grupe te smo se u suradnji s njim  odlučili za ljetni koncert s glazbom koja  će svojom kvalitetom sigurno privući veliki broj posjetitelja. Proteklih godina na  Forumu smo već organizirali dobro posjećene koncerte, a ove godine se nadamo još boljem odazivu jer smo odustali  od numeriranih sjedala, rekao je Zvonko  Šupe, direktor TZ-a Grada Zadra.
 Cijena karte u pretprodaji će biti oko  120 kuna, dok će karte pred  sam koncert koštati 140 kuna.
– Bili bismo zadovoljni s  posjetom od pet tisuća ljudi,  što je i jedan od razloga  povoljnoj cijeni karata. I nama je interes da što više ljudi  dođe na Poluotok, kazao je  Šupe, otkrivajući ujedno i  cijenu gostovanja UB40 u  Zadru – nešto više od sto  tisuća eura.
– Prva rata za koncert je  već uplaćena. Zahvaljujući  razumijevanju i prijateljstvu  Nicka Colgana dobili smo  nešto povoljniju cijenu, kazao je.
UB40 će u Zadar doći dan  prije koncerta, a dio ekipe će se na našem  području zadržati i poslije koncerta. Organizatori uz domaće obožavatelje,  očekuju i dolazak određenog broja fanova iz Engleske.
– Riječ je o jedinom većem koncertu u  Zadru ovog ljeta. Osim UB40, razmišljali  smo i o gostovanju Joea Cockera, no  kako bi on u Zadru mogao nastupiti  svega mjesec dana nakon zagrebačkog  koncerta, ta ponuda nije prihvaćena, kazao je Šupe.
Nick Colgan je napomenuo kako će koncert u Zadru biti sastavljen od najvećih hitova UB40:
– Ovdje živim već šest godina i posljednjih pet godina pokušavamo omogućiti ovaj koncert. Bit će to  koncert njihovih najvećih  hitova i siguran sam da će to  biti jedna prelijepa večer  kojoj se jako radujem, zaključio je.
Karte za koncert moći će  se kupiti u informativnom  centru TZ Grada Zadra na  Narodnom trgu, ali i u sustavu Eventima. Organizatori koncerta su Grad Zadar i TZ Grada Zadra.