Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Posveta Dalmaciji i dalmatinskom čoviku

16.06.2011. 22:00
Posveta Dalmaciji i dalmatinskom čoviku


Nakon prošlogodišnjih  pobjeda na Melodijama Istre i Kvarnera, Splitskom i Zadarskom festivalu,  klapa “Sol” čvrsto ide dalje. Dečki će i  ove godine nastupiti na splitskim Prokurativama gdje će prema vlastitim  riječima “glazbom i stihom oslikati  Dalmaciju”. Riječ je o pjesmi “Kvadar  duše moje” za koju je glazbu i tekst  napisao Branko Barbir, a aranžman  Robert Grubišić.
– Ova je pisma posveta Dalmaciji i  dalmatinskom čoviku te najdražem stogodišnjaku – Hajduku iz Splita i svima  koji bilu boju nose u srcu. Posvećujem  je i svojim kumpanjima s utakmica –  Šimi, Damiru, Ivanu, Marjanu i Šuli.  Na kraju, želim je posvetiti i uspomeni  na veliko paško i hajdučko srce našeg  Mešana ‘ko je ve zime iznenada fermalo  batit, poručio je autor pjesme Branko  Barbir.
Pored nastupa na 51. splitskom festivalu, klapu Sol i ovoga ljeta čekaju  nastupi na Melodijama Istre i Kvarnera, kao i na Zadarskom festivalu, na  kojem su prošle godine s pjesmom “Ti si  sve ća vridnog mi ostaje” osvojili sve  simpatije publike.