Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Benkovčani pozvani u kino

Autor: Velimir Brkić

16.06.2013. 22:00
Benkovčani pozvani u kino


Veliki je ovo uspjeh, nakon višegodišnje pauze dovesti kino predstave u Benkovac, na vrata Bukovice i Ravnih kotara, kad mnogi drugi gradovi u Zadarskoj županiji uopće nemaju kina ni filmske projekcije ili su ih ukinuli, ističe Vanja Čvrljak


Ambiciozna ideja pretvorena je u stvarnost, Benkovac je po prvi put, protekle subote, navečer dobio ljetno kino. Projekcija igranog filma prema romanu Ivana Kušana Zagonetni dječak, nova priča o hrabrom i domišljatom 14-godišnjem dječaku Koku, u Kaštel Benković je privukla preko 100 dječaka i djevojčica te desetak njihovih roditelja.
– Veliki je ovo uspjeh, nakon višegodišnje pauze dovesti kino predstave u Benkovac, na vrata Bukovice i Ravnih kotara, kad mnogi drugi gradovi u Zadarskoj županiji uopće nemaju kina ni filmske projekcije ili su ih ukinuli, ističe Vanja Čvrljak, direktor gradske Turističke zajednice.
Na prvu projekciju filma u sklopu Benkovačkog kulturnog ljeta u mistični prostor srednjovjekovne utvrde Kaštel Benković, pod krošnju velikog divljeg kestena pohrlili su mnogi i organizatori priredbe su jednostavno ostali zatečeni brojnošću, kakvu očito nisu očekivali.
– U kratkom roku nedostajalo je bolje i učinkovitije marketinške promidžbe, tako da smo izuzetno zadovoljni odazivom na ovaj film namijenjen djeci i mladeži, govori Marin Ćurković, ravnatelj Zavičajnog muzeja Benkovac.
Kako je krenulo, svake subote ili nedjelje tijekom lipnja, kolovoza i rujna s početkom u 21 sat prikazivat će se igrani filmovi za djecu i mladež te animirani, crtani filmovi. Za 23 sata predviđeni su najnoviji svjetski filmski hitovi.
– Tijekom filma o Koku koji uz pomoć prijatelja Tome i Marijane, rješava misterij dječaka iz razreda Marka, nije se čula ni mušica, a nisu ni grizli komarci, kazala je viša medicinska sestra Ksenija Čirjak, predsjednica KUD-a Branimir Benkovac.
Zadovoljstvo je izrazio i poznati zadarski filmofil Milan Longin.
– Uvjeren sam da će Benkovčani i žitelji okolnih mjesta podržati ovaj projekt i već u iduću nedjelju u velikom broju pohrliti u Kaštel Benković, najvjerojatnije na film za odrasle, poručio je Longin.