Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Musapstan je odlično mjesto za biciklističke utrke

Autor: Irena Jurjević

16.06.2013. 22:00
Musapstan je odlično mjesto za biciklističke utrke

Foto: Marin GOSPIĆ



Najmlađi sudionik ove utrke bio je 13-godišnji Roko Fržop iz vodičkog kluba Fortica, a najstariji 65-godišnji Luko Jakovljević koji se prijavio kao rekreativac


Ni prave ljetne vrućine nisu spriječile šezdesetak biciklista da sudjeluju u subotnjoj utrci brdskog kronometra koja se u popodnevnim satima odvila u park šumi Musapstan. Bilo je tu članova biciklističkih klubova ali i rekreativaca koji su se odlučili u „borbu protiv vremena” kada je u pitanju vožnja bicikla. Naime utrka brdskog kronometra je natjecanje protiv sata u nastojanju da se osigura najbrže vrijeme, a natjecatelji su jučer startali jedan po jedan poštujući intervalski start u trajanju od 60 sekundi.
Utrku je po prvi puta ove godine organizirao BK Macaklin čiji tajnik Daniel Filić je zadovoljan odazivom sudionika:
– Vrijeme je odlično, ekipa vrlo raspoložena… Iz Zadra sudjeluju sva tri kuba, Macaklin, Zadar i Donat, a tu su i drugi klubovi, BK Fortica iz Šibenika, te iz Vodica BK Orlov krug. Također, odazvalo se i puno rekreativaca koji su došli odmjeriti svoje snage.
Najmlađi sudionik ove utrke bio je tako 13-godišnji Roko Fržop iz vodičkog kluba Fortica, a najstariji 65-godišnji Luko Jakovljević koji se prijavio kao rekreativac.