Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nazorovci uprizorili Fantoma u operi

Autor: Irena Jurjević

16.06.2013. 22:00
Nazorovci uprizorili Fantoma u operi

Foto: Marin GOSPIĆ



Zadarsko uprizorenje Fantoma iz opere režirala je Milena Dundov, dok je uloga umjetničke voditeljice pripala Ivi Mustać Klarić. Uloga fantoma pripala je Marinu Modriću, a njegove štićenice Christine Nikolini Brali.


Zadarska publika u HNK Zadar u subotu navečer imala je prilike pogledati jedno nesvakidašnje školsko uprizorenje, djelo engleskog skladatelja Andrewa Lloyda Webbera „Fantom u operi”. Time je gimnazija Vladimir Nazor postala prva srednja škola u Hrvatskoj, a možda i šire, kojoj je to uspjelo.


– Glazbeno scenski prikaz koji je proslavio 25 godina izvođenja, a samo u svjetskoj metropoli u New Yorku izveden je preko deset tisuća puta, govori o pokretačkoj snazi učenika, profesora i njihovih prijatelja, kazao je u ravnatelj Rade Šimičević.




Zadarsko uprizorenje Fantoma iz opere režirala je Milena Dundov, dok je uloga umjetnike voditeljice pripala Ivi Mustać Klarić. Uloga fantoma pripala je Marinu Modriću, a njegove štićenice Christine Nikolini Brali. U izvedbi su sudjelovali, uz vokalni ansambl gimnazije Vladimira Nazor, i ženske klape Anima Maris i Barufa, a u jednom od glazbenih brojeva i Duje Stanišić.