Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Podijeljene diplome prvoj generaciji maturanata škole suvremenog plesa

16.06.2016. 22:00
Podijeljene  diplome prvoj  generaciji  maturanata  škole  suvremenog  plesa


Na Plesnom odjelu radi šest plesnih i dvoje glazbenih pedagoga, a učenika je 140. Punih 46 godina škola djeluje kao rasadnik plesača, koreografa i plesnih pedagoga
Na svečanom koncertu u Glazbenoj školi Blagoja Berse sinoć su podijeljene diplome prvoj generaciji maturanata Srednje škole  suvremenog plesa u Zadru. To su: Patricija Gospić, Bernarda Klarin,  Tonka Hrboka, Sanja Sinovčić i Lorena Beretin.
 U okviru ove škole one su se publici zadnji put predstavile   svojim završnim radom na temu Ravelovog Bolera u koreografiji Jasne Frankić  Brkljačić. Plesni odjel Bersine škole osnovan je 1970. godine na inicijativu tadašnje ravnateljice Marije Poklepović i plesne pedagoginje Vlaste  Kaurić. Strukturiran je od Odsjeka za suvremeni ples: osnovna i srednja  škola, Područni odjel Preko i Odsjek za klasični balet. Na odjelu radi  šest plesnih i dvoje glazbenih pedagoga, a učenika je 140. Punih 46 godina škola djeluje kao rasadnik plesača, koreografa i plesnih pedagoga,  te uz svoju edukativnu ulogu, organizira i plesna događanja, radionice,  seminare i plesne predstave. Maturantice su kruna dugogodišnjega  stremljenja i velikog truda svih nastavnika i polaznika  prema profesionalizaciji i decentralizaciji plesne umjetnosti u Zadru.