Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Podizanjem Zelene zastave Radost obnovio status eko-vrtića

16.06.2016. 22:00
Podizanjem  Zelene zastave  Radost obnovio  status eko-vrtića


– Cilj eko programa je razvijati svijest djeteta, njegovu povezanost s okolinom, odgovornost prema prirodi, spoznaju prirodnih procesa i njihovu uzajamnu ovisnost, kaže Marijana Miočić
Podizanjem Zelene  zastave u područnom objektu Voštarnica, Dječji vrtić Radost  jučer je  obnovio status Eko- vrtića. Radost je jedna je od tri obrazovne ustanove u gradu Zadru, u kojima se već nekoliko godina vijori ta zastava.
Vrtić Radost je član eko udruge Lijepa naša od 2008. godine. Ravnateljica toga vrtića Marijana Miočić kazala je kako zelena zastava za njih  znači da žive ekologiju i osviještenost kako sačuvati zemlju, njen identitet i kulturnu baštinu.
– Cilj eko programa je razvijati svijest djeteta, njegovu povezanost s  okolinom, odgovornost prema prirodi, spoznaju prirodnih procesa i  njihovu uzajamnu ovisnost. U svim našim područnim objektima provode se tako razne aktivnosti na temu ekologije, a vrtić Voštarnica posebno je poznat po svom maslinovom ulju, istaknula je Miočić, dodajući kako im u  realizaciji programa pomažu i  roditelji, grad Zadar, Čistoća, Vodovod, Zavod za javno zdravstvo, Magnolia, studenti, Odjel za  predškolski odgoj te Odjel za pedagogiju.
Podizanju zelene zastave prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela  za odgoj i školstvo Joso Nekić.
– Grad Zadar je od samog početka pokretanja ušao u taj projekt i financira ga. Vidimo da smo napravili jednu lijepu stvar i da je ovaj projekt apsolutno opravdao  ono ulaganje koje je Grad napravio. Ima puno  koristi jer kroz ovaj projekt djeca dobivaju mnogo. A i svi mi imamo odgovornost u ovoj priči brige prema našoj planeti i ne možemo od nje  pobjeći, poručio je Nekić te dodao kako će grad Zadar nastaviti i dalje  podupirati ovakve projekte.