Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

“General” u kinima sredinom sljedeće godine?

16.06.2017. 22:00
“General” u kinima sredinom sljedeće godine?


Nastavak snimanja filma “General” koji prati životni put najintrigantnijeg i najzanimljivijeg hrvatskog generala Ante Gotovine, nastavlja se danas u središtu Pakoštana, rekao je jučer Marko Vrdoljak, asistent redatelja filma.
– Zahvalni smo Općini i TZ-u Pakoštane što su nam dobri domaćini i što smo ostvarili dobru suradnju u snimanju filma. Ovdje ćemo boraviti pet do šest dana, a dva dana ćemo snimati scene filma u samim Pakoštanima. Sada na snimanje dolazi mladi glumac Nikola Baće, koji glumi mladog Antu Gotovinu kada general iz Pakoštana odlazi u Legiju stranaca. Još se jedan mladi glumac pojavljuje u ovim scenama koje ćemo snimati, a riječ je o Ugu Koruni, glumcu koji je još uvijek na Akademiji, kazao je Vrdoljak.
Današnje snimanje započet će rano ujutro, već oko sedam sati, ispred crkve u Pakoštanima. Scene koje se sada snimanju planiraju se dovršiti do početka srpnja, a one preostale nakon ljeta.
– Još uvijek ne znamo koliko će snimanje trajati, dodao je Vrdoljak, napomenuvši kako moraju i glavnom glumcu, Goranu Višnjiću, dati malo odmora da ga provede s obitelji u SAD-u.
Na pitanje hoće li na današnje snimanje doći i osobno general Gotovina, načelnik Pakoštana, Milivoj Kurtov, mišljenja je kako neće.
Kurtov je zahvalio općinama i gradovima Zadarske županije što su financijski omogućili da se film snimi, kako bi u konačnici bio kvalitetniji i što bolje prihvaćen od strane publike.
Vrdoljak je najavio kako kreće i serija “General” koja je već dogovorena sa HTV-om, a procijenio je kako će se film u kinima moći pogledati sredinom sljedeće godine. I sam je Ante Gotovina izjavio kako će osobno doći pogledati premijeru filma o njegovu životu.
Danijela Vulin, direktorica TZ-a, na kraju konferencije za medije napomenula je kako su u Pakoštanima ponosni što su kao mještani i mjesto dio priče o životu Ante Gotovine.