Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Lazi zatvor, Kupusu uvjetna

Autor: Irena Jurjević

16.07.2008. 22:00
Lazi zatvor, Kupusu uvjetna

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Krivim za smrt 17-godišnjeg Lipohara iz Ivanja Reke nepravomoćno je proglašen i Zlatko Mešić – Kupus kojem je izrečena kazna od jedne godine i šest mjeseci uvjetno na tri godine jer je dao na raspolaganje svoj stan u kojem se konzumirala droga
Zbog donošenja oko tri grama heroina i omogućavanja njegovog trošenja prošlog ljeta u stanu Zlatka Mešića (22) zvanog Kupus, uslijed čega je od predoziranja preminuo 17-godišnji Davor Lipohar, Danijel Isaković (30) zvani Lazo na Županijskom sudu u Zadru osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine. Također, budući da je prekršio uvjetnu slobodu, Isakoviću je produljen pritvor, a tome je pridonijela i činjenica da je već četiri puta osuđivan zbog raznih kaznenih djela vezanih za zloupotrebu droge.
Krivim za smrt 17-godišnjeg Lipohara iz Ivanja Reke nepravomoćno je proglašen i Zlatko Mešić – Kupus kojem je izrečena kazna od jedne godine i šest mjeseci uvjetno na tri godine jer je dao na raspolaganje svoj stan u kojem se konzumirala droga.
Inače, Županijski sud u Zadru je svoju trojicu optuženih, Isakovića, Mešića, pa tako i Agrona Duljka (23) zvanog Goni, oslobodio dijela optužbe za preprodaju droge zbog nedostatka dokaza te je Duljak pušten iz pritvora.
Optužnica je inače teretila Isakovića da je 31.srpnja prošle godine u stan Zlatka Mešića donio heroin i kokain koji je potom konzumirao skupa s Lipoharom i Šimom Žužom. Lipohara je sutradan kada se probudio pronašao sam Isaković koji ga je zatekao kako mrtav leži u kuhinji s pjenom na ustima. Obdukcijom je utvrđeno kako se predozirao koktelom heroina i kokaina.
Davor Lipohar je inače bio štićenik zadarskog Doma za odgoj djece i mladeži. U Zadar ga je poslala njegova majka. Naime, u svom iskazu početkom ove godine ona je kazala kako je sina poslala u Zadar na preodgoj jer je u Ivanji Reci, gdje je živio, upao je u loše društvo i nije htio ići u školu.