Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kreće (anti)vaterpolska fešta

Autor: Andrija Prović

16.07.2010. 22:00
Kreće (anti)vaterpolska fešta

Foto: Adam VIDAS



Kao i lani, očekuje se nastup 16 momčadi
Od 27. srpnja do 13. kolovoza zadarska će Nova riva ugostiti treće izdanje Vaterpolskog amaterskog kupa antivaterpolista i neplivača zadarskog akvatorija pod nazivom Vakanza Volksbank 2010. Uz pogled na najljepši zalazak sunca, Zadrani i njihovi gosti i ove će godine moći uživati u bogatom sportsko-zabavnom programu za čiju se realizaciju pobrinulo Društvo športske rekreacije “Osmijeh Za-Dar”, odnosno Borut Gatara, glavni organizator manifestacije.
– Uz sportski dio Vakanze, i ove smo godine osmislili sadržajan popratni program. Glavnom dijelu turnira prethodit će izvlačenje skupina koje je na rasporedu 24. srpnja na terasi Caffe bara Kult i Dišpet, a službeno otvorenje i revijalna utakmica između momčadi sastavljenih od sportaša, predstavnika medija, ugostitelja, estrade i politike, održat će se 26. srpnja – saznali smo od Boruta Gatare na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji, održanoj u restoranu Bruschetta.
Kao i lani, očekuje se nastup 16 momčadi koje će se kroz svakodnevna natjecanja u skupinama, a potom i eliminacijski dio turnira, boriti za prijelazni Vakanza pokal, pehare najboljim pojedincima te brojne sponzorske nagrade.
Uz uživanje u atraktivnim potezima antivaterpolista i neplivača, svi željni zabave i dobre glazbe doći će na svoje posjete li neku od popratnih manifestacija.
– Nastup DJ Inisa & Saxofon sola održat će se 29. srpnja na terasi Dišpeta i Kulta, dva dana kasnije planiran je Eko dan – čišćenje podmorja i prezentacija elektro bicikla, zatim modne revije, zabave na Rivi, u Shine baru… Cjelokupni program završit će dodjelom priznanja koja će najboljim sudionicima biti uručena 14. kolovoza u Vyaz baru – zaključio je Gatara.
 


Nema švercanja


Bazen dimenzija 17 x 10 metara i ove je godine rezerviran samo za one koji nemaju ili pak imaju minimalno iskustvo s loptanjem na vodi.
– Cilj nam je popularizacija vaterpola te smo odlučili dati priliku onima koji nemaju ubilježene nastupe za seniorske momčadi, odnosno onima koji u posljednjih šest godina nisu nastupali u niti jednoj dobnoj skupini. Zato, pazit ćemo da ne bude švercanja – naglasio je Gatara.