Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Obračun proračuna

Autor: Branko Božić

16.07.2010. 22:00
Obračun proračuna

Foto: Filip BRALA



Vijećnici ninskog Gradskog vijeća okupit će se u ponedjeljak navečer na poziv predsjednika Davora Ćurjurića u 19.30 sati u Gradskoj vijećnici.
Uvidom u dnevni red od 14 točaka može se zaključiti da će se raspravljati o brojnim zanimljivim temama.
Tako će se uz ostalo “češljati” odluke o prihvaćanju izvješća Državnog ureda za reviziju proračuna Grada Nina za 2009. godinu, o prihvaćanju šestomjesečnog obračuna proračuna za 2010. godinu. Raspravljat će se i o imenovanju ulica u Ninu, zamjeni nekretnina u Zatonu, o izdavanju tabularne isprave Milanu Kneževiću i Petru Kneževiću u svrhu uknjižbe prava vlasništva na zamjenskim gradskim nekretninama koje im se daju za oduzeto zemljište prilikom gradnje ceste Mazija kuće – Nin.
Očekuje se i usvajanje odluke glede izmjena statuta i pravilnika po kojem će ubuduće raditi gradski Dječji vrtić “Morska vila”. Vijećnici će se očitovati i o raznim porezima te izmjenama odluke o komunalnoj naknadi kao i organizaciji i načinu naplate parkiranja na području grada Nina.
Donijet će se i odluka o povjeravanju poslova novoutemeljenoj tvrtki “Komunalije i odvodnja d.o.o.” koja je nedavno oformljena u vidu nositelja projekta izgradnje kanalizacije u sklopu projekta “Čisti Jadran” vrijednog 50 milijuna eura, kojemu su, kao što je poznato, vijećnici ninskog Gradskog te privlačkog Općinskog vijeća tijekom travnja i svibnja ove godine dali zeleno svijetlo.
Zbog važnosti tema sjednici će pored gradonačelnika Emila Ćurka i dogradonačelnice Dalije Pavlović nazočiti pročelnici odjela za komunalije i financije Jozo Mustać te Radmanka Subotić kao i direktor gradskog Komunalnog poduzeća “Komio” Ivica Stulić.