Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Vozili pijani i izazvali prometne nesreće

Autor: Minja Gugić

16.07.2010. 22:00
Vozili pijani i izazvali prometne nesreće

Foto: Filip BRALA



Pijani Zadranin prouzročio je prometnu nezgodu u petak pola sata nakon ponoći. Srećom nitko nije ozlijeđen, već je riječ samo o materijalnoj šteti.
Nesreća se dogodila na Obali kneza Tomislava, a radi se o 32-godišnjaku koji osim što je bio pijan, bila mu je već od ranije izrečena mjera zabrane vožnje. Međutim, to ga nije spriječilo da opet sjedne pijan za volan, a izmjereno mu je 1,7 promila alkohola u krvi. Protiv 32-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela ocijenjenog kao izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude i optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
U petak je okončano i kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom koji je, također, pijan izazvao prometnu nezgodu s materijalnom štetom.
Naime, nezgoda se dogodila u četvrtak oko 18.10 sati na križanju Puta Murvice i 7. domobranske pukovnije. Vozač je bio pod vidnim utjecajem alkohola, a također je utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme trajanja mjere zabrane upravljanja. I njemu slijedi kaznena prijava kao i njegovom mlađem “kolegi”.
Nova žrtva prevare s aparatom za masažu
Zadranin u dobi od 77 godina prevaren je i opljačkan u četvrtak poslijepodne u svom stanu u Velebitskoj ulici u Zadru. Nepoznata ženska osoba mu je je iz stana ukrala nekoliko tisuća kuna. Vlasnik stana, naime, primio je nepoznatu ženu koja mu je ponudila na prodaju masažerski aparat, a kada ga je izmasirala, rekla mu je da je nešto izgubila i izašla u hodnik stana, nakon čega se udaljila. Ubrzo nakon njenog odlaska primijetio je da mu nedostaje novac. Policajci sada pokušavaju ući u trag spretnoj prevarantici.
U vremenskom razdoblju od 1. do 12. ovog mjeseca s područja gradskih predjela Bili brig, Arbanasi i Stanovi, nepoznati su počinitelji ukrali šest metalnih kanalskih poklopaca sa šahtova za odvodnju i jedne metalne kanalske rešetke u vlasništvu poduzeća “Odvodnja Zadar”. Materijalna šteta iznosi oko pet i pol tisuća kuna.