Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Duvnjak: Koreja je nagazna mina

16.07.2012. 22:00
Duvnjak: Koreja je nagazna mina


Više mi je dosadilo pripremati se, ali odradit ćemo i posljednji tjedan te dočekati turnir motivirani i spremni – ističe Mirko Alilović
Od 10. lipnja,  kada su se prvi put okupili za  misiju London, hrvatski rukometaši prevalili su dug i  naporan put do posljednje faze priprema u Zadru. Ritam  od dva treninga dnevno pratili su od Rogle, preko Zadra  do Poreča, da bi drugi dolazak u Krševanov grad iskoristili za toliko očekivano  taktičko uigravanje. Očekivano jer ono znači da se  brušenje forme privodi kraju  te da konačno slijedi prava  stvar – olimpijski turnir. Jedan od najnestrpljivijih u Golužinoj momčadi svakako je  čuvar mreže Mirko Alilović.
– Napokon! Više mi je dosadilo pripremati se, ali odradit ćemo i posljednji tjedan te  dočekati turnir motivirani i  spremni – govori vratar  mađarskog Veszprema, svjestan važnosti susreta s  Južnom Korejom u prvom  kolu.
– Sjećamo se 2009. i utakmice protiv Koreje na Svjetskom prvenstvu u Splitu. Katastrofa! Zamalo smo izgubili, jednako kao i u Ateni.  Ako uđemo s pristupom “lako ćemo”, onda nam neće biti  ugodno. Trebamo biti oprezni: grupa je prejaka, a mi  smo profesionalci koji jednom u četiri godine imaju  priliku nastupati na Olimpijskim igrama. Zato smatram  da nam motiva neće nedostajati.
Sličnog je razmišljanja i  Domagoj Duvnjak. Razigravač HSV-a slikovito je upozorio na opasnost koja vreba  od nama tradicionalno neugodnih Korejanaca.
– Oni su nagazna mina. Pero (Metličić op.a.) im je u  Splitu zabio gol u posljednjoj  sekundi i tako smo došli do  pobjede. Uvijek su neugodni:  brzi su i igraju 3-3 obranu  protiv koje neće biti lako –  naglašava Duvnjak te dodaje:
– Trebamo se dobro pripremiti i ne zamarati se previše  protivnikom, već misliti na  našu igru. Pogledat ćemo  snimke njihovih utakmica i  dočekati ih spremni. Siguran  sam da ćemo olimpijski turnir otvoriti pobjedom.
Hrvatska svakih osam godina ostvari veliki rezultat na  Olimpijskim igrama. Zlato  smo uzeli 1996. u Atlanti i  2004. u Ateni. Najavljuju li  brojke i treći uspon na  Olimp?
– Samo neka tako ostane –  kazao je Duvnjak.