Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dinamom se teško liječe rane

Autor: Drago Bajković

16.07.2013. 22:00
Dinamom se teško liječe rane

Foto: Zvonko KUCELIN



Na kraju je na semaforu stajao rezultat 1:5 koji dovoljno svjedoči o onome što su na travnjaku pokazali igrači prvoligaša sa Stanova. Izgleda da Zadrani ne mogu drugačije krenuti u prvenstvo i da ne žele napustiti neugodnu tradiciju koja ih prati sezonama na startu prvenstva


Prvoligaška karavana ponovno je u pokretu. Prošloga vikenda utakmicama prvog kola krenula je nova sezona, 2013./14. Nikada ranije i nakon nikada kraćeg odmora za nogometaše. Još je jedna novotarija ove sezone, Prva HNL ima samo deset klubova i za vjerovati je da će prvenstvo biti neizvjesno do samoga kraja. Nažalost po Zadrane otvaranje sezone nije krenulo najbolje. Dapače, krenulo je katastrofalno. Momčad Ferde Milina na svojim je Stanovima visoko poražena od mlađahnog Hajduka. Na kraju je na semaforu stajao rezultat 1:5 koji dovoljno svjedoči o onome što su na travnjaku pokazali igrači prvoligaša sa Stanova. Izgleda da Zadrani ne mogu drugačije krenuti u prvenstvo i da ne žele napustiti neugodnu tradiciju koja ih prati sezonama na startu prvenstva.
O utakmici sa Stanova već je gotovo sve rečeno. Faktografski ćemo ponoviti neke osnovne stvari. Prva dva zgoditka za goste s Poljuda zabio je Kiš što mu nije bilo teško nakon velikih pogrešaka u obrani Zadra. U samoj završnici prvog dijela Terkeš je uspio smanjiti zaostatak Zadra i tada je nada u povratak još bila živa, međutim, u nastavku su kola u 58. minuti krenula posve nizbrdo, iako je Zadar prije toga preko Cona mogao anulirati prednost Splićana. Golovima Kouassija, Pašalića i Bencuna Hajduk je došao do uvjerljive pobjede na startu prvenstva i podgrijao nade da bi ova sezona mogla, u najmanju ruku biti uspješnija nego prošla. Što se tiče momčadi sa Stanova ovaj start ukazuje da najvjerojatnije neće biti velikih promjena u odnosu na prošlu sezonu. Po svemu sudeći predstoji teška, možda i nikad teža borba za goli prvoligaški život.
Novo, 2. kolo otvara svojom utakmicom u Maksimiru upravo Zadar gdje će protiv Dinama pokušati isprati gorak okus poraza od Hajduka. Prilika i nije baš neka, bolje bi bilo reći da Zadrani trebaju pokušati odigrati najbolje što mogu pa što god na kraju bilo. Ipak, ne možemo zaboraviti prošlu sezonu i senzacionalno izbacivanje Dinama iz Kupa, i to na Maksimiru. Ne kažu zaludu da nada umire posljednja. Hrabro Zadrani, pokažite da ono protiv Hajduka nije bilo vaše pravo lice. U subotu će na megdan Slaven Belupo i Hrvatski dragovoljac, te Istra 1961 i Split. I Koprivničani i Puljani su poraženi u prvom kolu pa je za očekivati da će se pokušati iskupiti u ovom dvoboju. Ipak, farmaceuti su blagi favoriti, ako ništa drugo, a ono zbog domaćeg terena i iskusnog lisca na njihovoj klupi Ivana Katalinića. Split ide na vrući teren u Pulu i treneru Mršiću neće biti lako opravdati ulogu favorita u ovoj utakmici. S obzirom na pojačanja Split je favorit, ali Istra 1961 se sigurno neće tako lako predati. Za očekivati je neizvjesnu utakmicu. U nedjelju se na Poljudu igra jadranski derbi. O tome što je Rijeka znala Splićanima napraviti na Poljudu valjda i ptice na granama sve znaju. Vidjet ćemo hoće li “bili” uspjeti ponoviti vrlo dobru predstavu sa Stanova i rezultatom potvrditi da su, bez obzira na mladost, oni glavni pretendenti na drugo mjesto. Favorita u ovom dvoboju jednostavno nema. Peti i posljednji dvoboj 2. kola igra se u ponedjeljak i to u Gradskom vrtu gdje na noge Osječanima stiže Lokomotiva. Drugoplasirana momčad prošlog prvenstva bez obzira na to što igra u gostima blagi je favorit. Ipak, momčad s Drave je domaćin, pa nas ne bi trebalo začuditi niti jedan mogući ishod s tog dvoboja. Neizvjesnosti po svemu sudeći neće nedostajati, u prvom kolu nije bilo iznenađenja, vrijeme je da padne jedan favorit.