Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Velika ribarska fešta – 3. kolovoza

Autor: Velimir Brkić

16.07.2013. 22:00
Velika ribarska fešta – 3. kolovoza


U četvrtak navečer na Škalinan održat će se kultna kazališna predstava, drama Miroslava Krleže Bobočkina priča ili drugih sto stranica Filipa Latinovića. Ulogu Bobočke, te fatalne Krležine literarne persone utjelovljuje Ecija Ojdanić


Pod pokroviteljstvom Općine Novigrad i u organizaciji općinske Turističke zajednice sutra, u četvrtak, nastavljaju se šesnaesta po redu kulturno-sportska događanja pod zajedničkim nazivom Lito 2013.
Krajem srpnja svira Petar Čulić
– Kraj mjeseca lipnja obilježena je sveobuhvatna proslava 90-godišnjice nogometnog kluba NOŠK, trodnevna manifestacija Dani sporta i glazbe koja je okupila brojne sportaše, glazbenike, umjetnike i tisuće gostiju, općinskih žitelja i posjetitelja, kazala je Petra Bolanča, direktorica TZO Novigrad.
U četvrtak navečer na Škalinan održat će se kultna kazališna predstava, drama Miroslava Krleže Bobočkina priča ili drugih sto stranica Filipa Latinovića. Ulogu Bobočke, te fatalne Krležine literarne persone utjelovljuje Ecija Ojdanić, osnivačica kazališta Moruzgva i jedna od najistaknutijih hrvatskih glumica svoje generacije.
Iduću subotu Lito 2013. se seli u Pridragu, na četrnaesti po redu susret folklora pod nazivom “Dalmacijo, Pridragu ti ljubim”, koji na Sportskom centru Mile Čulina Bulin organizira domaći KUD Luzarica.
U Novigrad ispred crkve sv. Kate 25. srpnja, dolazi mladi dugoratski virtuoz Petar Čulić, profesionalni gitarist svjetskim imidžem.
Dan potom se u Pridrazi održava petnaesti po redu Memorijalni malonogometni turnir Pridraga 91. u čast hrvatskih vitezova, nogometaša Davora Zubčića, Borisa Čuline i Mile Čulina-Bulina.
Samo dan potom Novigrad je rezerviran za djecu, održat će se zadarska lutkarska hit predstava Zvijezda, u izvedbi Irene Bausović.
– Veliki klapski spektakl na Škalinama će se održati 31. srpnja, nastupa bibinjski tić Tomislav Bralić i klapa Intrade koji trenutačno spadaju u red najvećih zvijezda hrvatske estrade, s vidnim zadovoljstvom će direktorica TZO.
Mjesec kolovoz započinje svečanom sjednicom Vijeća za Dan općine koji se proslavlja u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Akcije Oluja kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu.
Na novigradskim se Škalinama 1. i 2. kolovoza, priprema se pravi glazbeni spektakl pod nazivom Novigradske ljetne jazz večeri. Nastupaju Joe Kaplowitz koji se od petnaeste godine u Washingtonu profesionalno se bavi glazbom, te Ines Tričković Sextet jazz heroina poznata po albumu koji donosi novo čitanje opusa velikog autora Zdenka Runjića, pod naslovom Runjić in Blue.
Biciklijada na Dan Oluje
– Zasigurno vrhunac ljeta je Velika ribaraska fešta, 3. kolovoza, koja će i ove godine sa svojim bogatim programom zasigurno privući mnoštvo posjetitelja na novigradsku rivu. Dan potom u Paljuvu u Košinim dvorima je Večer klapske pisme i poezije klape Težaci i prijatelja, naglasila je Petra Bolanča.
Točno na Dan Oluje održat će se tradicionalna biciklijada Novigrad-Posedarje, dok se još jedan spektakularni događaj, 10. kolovoza, očekuje u Pridrazi, Varoška fešta.
Tijekom srpnja i kolovoza u Parku mediteranskog i ljekovitog bilja održavaju se kreativne radionice.