Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadranin Zoran Krizman apsolutni pobjednik

Autor: Branko Božić

16.07.2013. 22:00
Zadranin Zoran Krizman apsolutni pobjednik


Na streljani u Žmirićima održano je natjecanje u gađanju glinenih golubova u disciplini “Trap”, međunarodno natjecanja Grand Prix Zadar 2013. i prvenstvo Zadarske županije


Proteklog vikenda je na streljani “Žmirići” bilo izuzetno živo i zanimljivo. Naime, u organizaciji Hrvatskog streljačkog saveza iz Zagreba te zadarskog streljačkog kluba “Lovac” održana su tri natjecanja u gađanju glinenih golubova u disciplini “Trap”.
Hrvatski strijelci veterani, njih ukupno 54, prvog dana su se borili za prestiž u okviru prvenstva Hrvatske i to podijeljeni u dvije kategorije (A natjecatelji starosti između 50 i 60 godina i B natjecatelji stariji od 60 godina). Drugog dana održano je tradicionalno međunarodno natjecanje Grand Prix Zadar 2013. u kojem su uz hrvatske natjecatelje nastupili pucači na glinene golubove iz BiH, Crne Gore, San Marina i Italije. Istog dana održano prvenstvo je Zadarske županije, s kojeg će tri prvoplasirana strijelca braniti boje Zadarske županije na državnom natjecanju.
Ekipno prvo mjesto u klasi veterana osvojili su sa 182 pogotka strijelci kluba SD Zagorec iz Bedekovčine (Ban, Jakuš, Keliš). Drugo mjesto s 181 bodom pripalo je SD Gord iz Velike Gorice (D. Gnižić, Ž. Gmižić, Ošpuh) dok je treće mjesto uz osvojenih 180 bodova pripalo zadarskom Lovcu (Dražević, Krizman, M. Matešić). Pojedinačno kod veterana do 60 godina prvo mjesto osvojio je Zadranin Zoran Krizman, drugo mjesto pripalo je Željku Adamiću (Turopolje Lukavec), a treće mjesto osvojio je Željko Gmižić (Gord Velika Gorica). Među veteranima starijima od 60 godina zlatnom se medaljom okitio Vlado Milaković iz Siska, srebro je osvojio Željko Vađić (Turopolje-Lukavec) dok je broncu osvojio Jovan Teofanović (Fazan-Topolje).
U natjecanju za Grand Prix Zadar 2013. prvo mjesto osvojila je ekipa SD Gaj iz Zagreba s osvojena 330 boda u sastavu Anton Glasnović, Josip Glasnović i Ivan Kalinski, drugo mjesto s 320 bodova pripalo je ekipi Herceg Novi u sastavu Dragan Racković, Nikola Perišić i Mauro Abati, dok je treće mjesto osvojila ekipa San Marino s 302 boda u sastavu Gian Nikola Berzi, Gian Luca Berti i Gian Marco Berti. Kod amatera prvo mjesto pripalo je Leciju Matešiću, drugo Vladi Šimecu a treće Anđelku Zovku. Pojedinačno prvo mjesto osvojio je Josip Glasnović – SD Gaj Zagreb, drugo mjesto pripalo je Nikoli Perišiću iz Crne Gore a treće mjesto osvojio je Gian Berti Marco iz San Marina.
Zadarsku županiju na državnom natjecanju u streljaštvu u disciplini “Trap” predstavljat će Lecio Matešić s pogođenih 98 od 125 golubova, Arden Dražević sa 100 od mogućih 125 golubova te apsolutni pobjednik Zoran Krizman koji je od mogućih 125 “skinuo” 111 glinenih golubova.