Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Adžić odličan u Crikvenici

16.08.2010. 22:00
Adžić odličan u Crikvenici


Dražen Adžić plivao je dobro, a 46:50 bilo dovoljno za 17. mjesto u muškoj konkurenciji
Klub daljinskog plivanja Donat u nedjelju je u Crikvenici nastupio na četvrtoj utrci ovosezonskog Cro Cupa. Na stotom plivačkom maratonu Šilo – Crikvenica sudjelovalo je 320 natjecatelja, među kojima i 14 Zadrana. Dionicu duljine 3.500 metara najbrže je isplivao Slovenac Rok Kerin, postavivši i rekord staze s vremenom 39:23. Od Donatovih plivača, najviše je uspjeha imao Dražen Adžić čijih je 46:50 bilo dovoljno za 17. mjesto u muškoj konkurenciji, odnosno Adžićev osobni rekord u Crikvenici. Svoj najbolji plasman popravio je za minutu i pol.
– Ušao sam u cilj u velikoj grupi od 12 plivača u kojoj je praktički foto finiš odlučivao o poretku. Svih 12 plivača smjestilo se u 10 sekundi razmaka. Da sam bolje reagirao, za što je trebalo i dosta sreće, mogao sam i do sedmog, osmog mjesta. Ipak, naglasio bih da sam prezadovoljan rezultatom – kaže Adžić.
Dobar nastup imao je i Josip Aralica s isplivanim 26. vremenom. Njegovih 49:12, također, spada u kategoriju najboljih osobnih rezultata ostvarenih u Crikvenici. Sljedeći Zadranin bio je Filip Erceg na 46. mjestu (52:08).
Koncem kolovoza Dražen Adžić, kao jedini Zadranin koji je po trenutačnom poretku u Cro Cpu izborio pravo nastupa, odlazi u Stari Grad na Hvaru gdje se održava renomirani Faros maraton. Adžić je peti na ukupnoj apsolutnoj listi, dok se sudjelovanju na Farosu nada i Josip Aralica koji zauzima osmo mjesto.