Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Na prvoj prozivci 11 košarkašica

16.08.2010. 22:00
Na prvoj prozivci 11 košarkašica


Jučerašnjim okupljanjem u Perivoju Vladimira Nazora košarkašice Zadra službeno su započele 2010./11. sezonu. Nakon uvodnog pozdrava Marije Mazije, trenerice, 11 djevojaka započelo je s prvim treningom uoči petog uzastopnog pokušaja opstanka u A-1 društvu. Uz Maziju, treningu su nazočili i njeni pomoćnici: Branimir Peričić i Rajko Vidaković, dok je igračicama službeno predstavljen i Viktor Bogut, novi kondicijski trener. Sudeći po financijskoj situaciji u klubu, ostanak u A-1 ligi ove godine neće biti nimalo laka misija. Naime, zbog neisplaćenih dugovanja na prvom se treningu nisu pojavile neke od prošlogodišnjih nositeljica igre (Jeričević, Majstorović…).
– Ostanemo li u ovakvom sastavu ostvarit ćemo barem jednu pobjedu, našalila se Mazija te dodala:
– Naše su ambicije iste kao i lani, dakle, ostanak u A-1 ligi. Međutim, sljedećih dana trebamo sjesti i dogovoriti se sa svim igračicama na koje računamo u sljedećoj sezoni. Tek onda znat ćemo što i kako dalje.
Prema riječima Branimira Peričića Zadar i ove sezone računa na Marinu Akšamović i Laru Majstorović – dva lanjska pojačanja, a u matični se klub ovo ljeto vratila Lucija Štrmelj. Novo ime u “bijelo – plavom” sastavu u nadolazećoj bi sezoni trebala biti i Božena Tokić, no i na njen se potpis još uvijek čeka.
Početak ženske A-1 lige predviđen je 16. listopada, no još nije poznato s kim se košarkašice s Višnjika sastaju u prvom kolu.
Košarkašice Zadra na prvoj prozivci: Marta Malta, Božena Tokić, Marija Vukić, Matea Žilić, Lucija Štrmelj, Kristina Skroče, Patricija Baždarić, Antonia Erslan, Marija Erslan, Katarina Popović, Antonela Bodrožić.