Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Pobijedila “Žerava”

16.08.2010. 22:00
Pobijedila “Žerava”


Za Žeravu su nastupili uz kapetana Marka Jurlinu, Jerko Jurlina, Stipe Jurlina, Marin Jurlina, Tea Jurlina, Ivan Beram, Josip Paleka, Rebeka Utković i Marin Beram
Agencija Adria events je i ovaj put opravdala očekivanja u organizaciji turističko-zabavne manifestacije “Jadranske igre” koju je organizirala uz potporu TZ Općine Vir.
Jadranske igre održane su u centru Vira, u večernjim satima u nedjelju na blagdan Velike Gospe te su bile pravi užitak za mještane i turiste.
Pred mnoštvom gledatelja u pet disciplina natjecalo se osam ekipa s ukupno 70 natjecatelja. Uživalo se u ovim disciplinama: vožnja u kariolama, skakanje u vrećama, nošenje kašeta, potezanje konopa te kao najatraktivnija igra, utrka magaraca.
Magarci su posebno nasmijavali publiku, a pobjednik u u utrci bila je ekipa “Otpisani”.
Nakon zanimljivih izmjena u generalnom poretku, pobjedila je ekipa “Žerava” te treći put osvojila “Jadranske igre”. Za Žeravu su nastupili uz kapetana Marka Jurlinu, Jerko Jurlina, Stipe Jurlina, Marin Jurlina, Tea Jurlina, Ivan Beram, Josip Paleka, Rebeka Utković i Marin Beram. Nagradu za 1. mjesto im je uručio direktor TZ Općine Vir, Šime Vučetić koji im je uručio odličja i dalmatinski pršut. Ekipa “Otpisani” osvojila je drugo mjesto i ništa manje slasnu salamu, dok je treće mjesto osvojila “Torcida – otok Vir” koja je žeđ za pobjedom utažila u svojoj nagradi – vinu.
Nakon uspješno odrađenih igara u Viru organizatori najavljuju da će “Jadranske igre” u Viru postati tradicija.