Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dalmaciji s ljubavlju

16.08.2011. 22:00
Dalmaciji s ljubavlju


Okupljena publika je zajedno pjevala s izvođačima te bodrila svoje kandidate, koji će se naći na glavnom natjecanju u Stankovcima


Privlaka je  proteklog vikenda bila okupljalište mladih glazbenika  iz svih krajeva Lijepe naše.  Na jednom od privlačkih trgova, Popovoj vlaki priređen  je u organizaciji glazbene  udruge Melodija iz Stankovaca i njezinog čelnika  Zdenka Sarađena peti po  redu tradicionalni festival  mladih pjevačkih hrvatskih  nada pod nazivom “Dalmaciji s ljubavlju”. Manifestaciju koja je obišla veći broj  mjesta i gradova unutar Zadarske županije su i ovog  puta financijski poduprli  Općina Privlaka te privlačka  općinska Turistička zajednica.
Pred brojnom uglavnom  mlađom publikom nastupilo  je 16 mladih pjevača amatera, koji su se u više navrata  do sada okušali na raznim  festivalima ovog tipa. U dvosatnom programu koji je vodila mlada animatorica  Anđela Sarađen iz Stankovaca, a kojeg je izvrsno glazbeno pratila zagrebačka pop  grupa Joy u sastavu Marko  Vukeš Vuki (vokal), Darko  Ridjan (gitara), Damir Ridjan (klavijature), Hrvoje  Hržica (klavijature), Vedran  Klemenčić (bas gitara) i  Adrian Borić (bubnjevi),  mladim glazbenicima potporu u svojim nastupima iskazale su zvijezde ovogodišnjeg TV šoua “Hrvatska  traži zvijezdu” Zoran Mišić,  Vilibald Kovač, Juraj Jurlina  te finalistica Dore u 2011.  Ana Eškinja kao i Roko Dubravica, mladi talentirani  bubnjar iz Stankovaca iz Talent šoua.
Okupljena publika je zajedno pjevala s izvođačima  te bodrila svoje kandidate,  koji će se naći na glavnom  natjecanju u Stankovcima.  Oni su Judita Kovačev sa  skladbom “Ovaj dan”, Jure  Sjauš “Sve te više volim ja”,  Marina Dalmatina “Dvije  zvjezdice”, Martina Matošić  “Ima jedan svijet”, Petra Bralić “Sve bi seke”, Lucija Dujić “Sve što ti nisam znala  dat”, Gordana Bralić  “Bižuterija”, Martina Marković “Rano ranije”, Tea Viduka  “U meni jesen je”, Anđela  Stipić “Dio tebe”, Lucija  Buškulić “Utjeha”, Josip Juraga “Jednom kad noć”, Lucija Skoblar “Krivi spoj”, Tomislav Sekula “Ostala si uvijek ista”, Jelena Žnidarić “Ti  si mi u krvi” i Mate Vidić  “Kap po kap”. Od strane domaćih fanova posebno je bila  bodrena privlačka mlada nada Lucija Skoblar što je bilo  i za očekivati.
Organizator Zdenko Sarađen zahvalio je u ime glazbene udruge Melodija i njezinih 28 djelatnika svim mladim izvođačima i njihovim  roditeljima, koji su, kako je  istaknuo, i ovog puta imali  sluha za nastojanja da se  njihova mladež, sutra možda  hrvatski pjevači, na ovaj  način druže i kuju međusobna prijateljstva.
– Ovdje u Privlaci želim  posebno zahvaliti na gostoprimstvu mještana, općinskoj upravi, Komunalnom  poduzeću Artić te posebno  Turističkoj zajednici i direktorici Ivi Zorić. Vjerujem da  ćemo se iduće godine tu na  istom ovom mjestu naći u  još većem broju, rekao je na  kraju više nego zadovoljno  Sarađen.