Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Na Ravnicama uređena igrališta za košarku i badminton

16.08.2016. 22:00
Na Ravnicama uređena igrališta za košarku i badminton


Vanjska igrališta na Ravnicama uređena su u suradnji s Gradom Zadrom, Hrvatskim olimpijskim odborom, a putem programa Aktivne zajednice. Riječ je o programu koji se provodi s ciljem poticanja sporta u lokalnim zajednicama.
Natječaj je Hrvatski olimpijski odbor objavio u travnju, a odmoh potom izrađen je i projekt uređenja igrališta kao i troškovnik.
– Na Ravnicama je uređeno košarkaško i igralište za badminton. Polako zaokružujemo priču uređenja sportskog igrališta na Ravnicama, nakon što smo lani uredili igralište za mali nogomet, a preostaje još urediti vanjsku teretanu na prostoru gdje je nekad bilo dječje igralište, pojasnila je Snježana Jurinić, predsjednica Sportske zajednice Grada Zadra.
Vrijednost novouređenih igrališta iznosi 200 tisuća kuna, a Grad Zadar je u sufinanciranju projekta sudjelovao sa 50 tisuća kuna. Ostatak sredstava dao je Hrvatski olimpijski odbor i Javna ustanova “Zadarski sport”.
– Odlučili smo jedno kultno sportsko igralište Ravnice, gdje su se igrale generacije djece i mladih, obnoviti u sklopu programa “Aktivna zajednica”. Radi se o malonogometnom igralištu, košarkaškom, igralištu za badminton, a u planu su još odbojkaško igralište, tribine te vanjska teretana, rekao je gradonačelnik Božidar Kalmeta prilikom obilaska novouređenih igrališta.
– Zadar je grad sporta stoga nam je prioritet ulaganje u sportske objekte i u sport općenito. Kao što znate Zadar je dao puno vrhunskih sportaša koji su igrali u vrhunskim klubovima, a preduvjet da bi ta djeca mogla postati dobri sportaši su, osim dobrih trenera, zasigurno dobra igrališta, zaključio je.
– Postojeća igrališta u budućnosti bi trebala dobiti ovakve podloge. Mi ćemo se i dalje javljati na programe Hrvatskog olimpijskog odbora i ako svake godine uredimo bar jedno igralište dobit ćemo sve više mladih sportaša i rekreativaca, zaključila je Jurinić.
Grad Zadar sufinanciranjem ovih projekata putem Sportske zajednice ima stratešku orijentaciju promocije društvene uloge športa od uključenja u društvo, jačanja javnog zdravstva, do aktivnog djelovanja građanstva i promocije športskih uspjeha. U Gradu Zadru taj strateški smjer je “Materijalna i financijska potpora stvaranju uvjeta bavljenja športom u Gradu Zadru”, iz kojeg je proizašlo i uređenje igrališta na Ravnicama.
– Na Ravnicama sada imamo jedan hvalevrijedan sportski objekt koji će biti besplatan za sve naše sugrađane, kazala je Jurinić.