Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Policija funkcionira i bez donačelnika

16.08.2016. 22:00
Policija funkcionira i bez donačelnika


Novi direktor Doma za starije i nemoćne osobe Zadar, Marko Buljat, preuzeo je vođenje ove ustanove nakon što ga je Upravno vijeće na ponovljenom natječaju imenovalo na tu dužnost. Mnoge je u ovom slučaju iznenadila izjava predsjednice Upravnog vijeća Doma, Dubravke Dragaš, koja je za naš list izjavila da “protiv ove Odluke sve osobe koje su podnijele prijavu na natječaj mogu u roku od 15 dana od dana primitka Odluke podnijeti tužbu sudu nadležnom za radne sporove”, odnosno da nema žalbenog roka.
Poznavajući dosadašnju profesionalnost Marka Buljata, nema sumnje da će dobro voditi Dom, no to neće pomoći kandidatima koji su mjesecima unaprijed znali da će Buljat biti imenovan na ovu dužnost. Zanimalo nas je stoga je li se policija pripremila za imenovanje novog donačelnika, odnosno je li ovu dužnost već netko preuzeo u statusu vršitelja dužnosti?
– Mjesto donačelnika Policijske uprave zadarske u ovom je trenutku upražnjeno jer još nije odlučeno hoće li se imenovati v. d. zamjenika načelnika Uprave ili će se ići u objavu natječaja. No, i bez zamjenika načelnika sve naše operativne službe bez problema funkcioniraju – kaže zamjenica glasnogovornika PU zadarske, Nikolina Bačić.