Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Poticaj za Osijek

16.09.2010. 22:00
Poticaj za Osijek


Nakon prošlotjednog ogleda s Arbanasima, rukometaši Zadra u prijateljskom su susretu nadigrali i drugog županijskog predstavnika, momčad Biograda. Pred 50-ak gledatelja sastav Igora Nikolića preksinoć je u Mocirama s 34:30 ispratio ovogodišnjeg pretendenta na vrh Druge lige – jug.
Uvodne minute protekle su u klasičnom odmjeravanju snaga, a prednost od gola ili dva izmjenjivala se na obje strane. Domaći, međutim, od sredine prvog dijela postepeno preuzimaju kontrolu te poluvrijeme završavaju s 19:17.
– Cilj je bio da u prvom poluvremenu odigramo taktički zrelo; dakle, s dužim napadima, na postavljenu zonu i bez inzistiranja na kontrama. Uspjeli smo zadržati prednost, a u nastavku, kada smo se dogovorili da pojačamo tempo, povećali je na osam, devet golova. Tada je uslijedio pad koncentracije u našim redovima: nakon nekoliko nerezonskih šutova dopustili smo Biogradu da se potkraj utakmice približi. Ipak, pobjeda nije dolazila u pitanje. Smatram da smo odigrali dobro, a ova će nam pobjeda biti dobar impuls pred nedjeljno gostovanje u Osijeku – rekao je Igor Nikolić, trener Zadra.
Najučinkovitiji u domaćim redovima bili su Nino Jerak s deset i Domagoj Surać sa sedam golova, dok se kod Biograđana Ivan Buovac šest puta upisao u strijelce.
 


ZADAR – BIOGRAD 34 (19):30 (17)


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 50. Suci: Ante Pavić i Mate Torbarina (oba Zadar).
ZADAR: Svorcina, Cota, Merhar 2, Maričić 1, Jerak 10, Brkljača 4, Surać 7, Humbolt 3, Šimičević 1, Torbarina, Arbanas, Čirjak, Peša 6, Šegarić, Šeremet, Radaš: Trener: Igor Nikolić.
BIOGRAD: T. Tomić, Pešić, Knežević, Duvnjak 5, Zorica 4, Buovac 6, Fabijan 6, Katuša, Bojmić 5, Mikas, Troskot 2, Peričić, Š. Tomić 2. Trener: Tomislav Šarić.