Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kroz općinsko zemljište u Selinama će se izgraditi put

16.09.2011. 22:00
Kroz općinsko zemljište u Selinama će se izgraditi put


U planu je izgradnja šetnice između Starigrada i Selina, ali bez obzira na to u kojoj fazi bude šetnica, do sljedeće turističke sezone ovaj prilaz ćemo urediti i napraviti put, najavio je Krste Ramić, načelnik Općine Starigrad


Grupa mještana Selina anonimnim pismom se obratila Zadarskom listu zbog pristupa moru koji je na javnoj površini, a “godinama ga devastiraju i uzurpiraju dva susjeda”.
– Njihova imena i broj čestice su uredno napisana u dopisima načelniku Općine Starigrad. Međutim, načelnik se na sve to bahato oglušio zato što mu je jedan od uzurpatora blizi rođak. Predlagali smo načelniku da put geodetski izmjeri i ogradi tako da ne bi bilo više problema. Još smo više razočarani otkad smo shvatili da je načelnik ujedno i predsjednik Turističke zajednice, a ne želi riješiti pristup moru. Toliko o razvoju turizma, pišu mještani.
Dopisi su načelniku poslani 1. srpnja i 25. srpnja. Kako stoji u dopisima načelniku koje su nam mještani poslali u prilogu pismu, radi se o površini od 248 metara četvornih i nekad se njome moglo doći do mora.
– Svake godine je sve teže i teže jer se svake godine nešto novo dešava po pitanju uzurpiranja. Nikli su novi zidovi, na rampu je dovežen gliser, odlaže se šuta i kojekakvi otpad, stoji u jednom od dopisa.
Krste Ramić, načelnik Općine Starigrad, kaže da je upoznat s problemom i dopisima mještana.
– Nisam se se na taj problem bahato oglušio, jednostavno se nije moglo u istom trenutku urediti put. Bahato bi bilo da sam preko noći nešto odlučio i uzeo bager, bez da sam prvo utvrdio zakonsku proceduru. Istina je da se radi o općinskom zemljištu, ali to nikad nije bio put, što ne znači da neće. Svaki komadić općinskog zemljišta želimo što bolje iskoristiti. Odmah sam dao nalog komunalnom redaru da utvrdi o čemu se radi. Prvo, da se vidi da li je uzurpirano, a ako jest da se zakonski postupi, rekao je Ramić.
Utvrdilo se da su za omogućavanje pristupa potrebni građevinski radovi.
– Općina je donijela odluku da se tijekom turističke sezone ne smiju odvijati nikakvi građevinski radovi pa bi bilo smiješno da Općina bude ta koja će tu odluku i prekršiti. U planu je i izgradnja šetnice između Starigrada i Selina, a ovo će biti pristupni put za tu šetnicu. Bez obzira na to u kojoj fazi bude izgradnja šetnice, do sljedeće turističke sezone, ovaj prilaz ćemo urediti i napraviti put, najavio je Ramić.
A to što mu je jedan od prozvanih susjeda rođak, kako kaže Ramić, nema nikakve veze.
– Ljudi odmah povezuju rodbinske veze. Istina je da mi je to rođak i njegovo zemljište je uz tu javnu površinu, ali nije ju uzurpirao. Da zaključimo, nisam ignorirao ovaj problem. Odmah smo utvrdili o čemu se radi, ali s obzirom da su dopisi bili anonimni, nisam imao kome odgovoriti i poslati objašnjenje, kazao je Ramić.