Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

KK Zadar ukinuo omladinski pogon

16.09.2013. 22:00
KK Zadar ukinuo omladinski pogon


Petar Popović, Roko Giergia, Rudolf Tičina, Ivan Barančić i Denis Pleslić više nisu zaposlenici Košarkaškog kluba Zadar


Petar Popović, Roko Giergia, Rudolf Tičina, Ivan Barančić i Denis Pleslić više nisu zaposlenici Košarkaškog kluba Zadar. S njima je raskinut ugovor, a po svemu sudeći pet trenera dobit će odgovarajuće otpremnine.
– Postoji zakon i svi oni bit će riješeni po slovu zakona – kazao je Boris Skroće, direktor KK Zadar.
Inače, ovaj potez je zapravo i bio očekivan i na neki način logičan. Omladinski pogon KK Zadar već godinama ne ispunjava svoju svrhu, odnosno ne razvija igrače koji bi preuzeli važnu ulogu u prvoj momčadi. Tako je omladinski pogon za klub bio isključivo veliki trošak, a od njega se nije uspjevala dobiti nikakva korist. U ovom trenutku, kada je voda već došla do grla, jasno je da klub više nije mogao financirati takav pogon.
– U ovom trenutku KK Zadar više neće imati svoj omladinski pogon, već će Škola košarke obavljati taj posao za KK Zadar. U potpunosti će Škola košarke preuzeti brigu o kadetima i juniorima Zadra. Ne mogu reći da će tako ostati dovjeka, ali sigurno ćemo iduću godinu biti tako. S to tvrtkom smo napravili jednu vrstu partnerstva.
Koji su razlozi takve odluke?
– Klub više nije mogao financijski pratiti takav pogon. Sigurno ne mislimo da ćemo prebacivanjem na Školu košarke riješiti sve probleme i da ćemo uskoro imati pun roster zadarskih igrača u prvoj momčadi, ali ovo smo morali napraviti. Cijena koju smo plaćali bila je previsoka, a nismo imali nikakav “feedback”.
No, “rezanje” u omladinskom pogonu nije jedino.
– Prisiljeni smo osloboditi što veći dio sredstava jer moramo vraćati vjerovnicima dug. Osim trenera morali smo otpustiti i dio ljudi iz računovodstva i financija, jer nam knjige vodi vanjski servis. Došli smo u situaciju da moramo štedjeti na svemu što god je moguće. Smanjujemo i broj telefonskih operatora, fisknih linija… Zaista je ružno kada dugujete toliki novac, ali kada vjerovnici vide da radimo sve što god je moguće, onda će i oni poduzimati drugačije korake.
Uskoro vas očekuje i ključno ročište?
– Vjerujem da će se sve riješiti pozitivno za klub. Imamo dovoljan broj vjerovnika koji su dali potporu našem planu i uskoro očekujemo ročište da se sve to potvrdi i da dalje možemo nastaviti s predstečajnom nagodbom – zaključio je Skroće.