Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pronaći će se adekvatni zakupac

16.09.2013. 22:00
Pronaći će se adekvatni zakupac


Definirali smo svoje potrebe, znači povlačimo se u onu manju zgradu, a velika zgrada, dakle ona koju građani percipiraju kao zgradu željezničkog kolodvora, će se komercijalizirati. Pronaći će se adekvatni zakupac koji će renovirati zgradu i staviti u funkciju, kazao je Šerić


Zapuštena zgrada željezničkog kolodvora u Zadru u skoro vrijeme mogla bi dobiti novo ruho. Veliku zgradu na Bulevaru koja već dugi niz godina zjapi prazna, HŽ Infrastruktura odlučila je iznajmiti, što je u medijima potvrdio direktor Regionalne jedinice HŽ-a Slavko Šerić, kazavši kako su svi zainteresirani zajedno s HŽ-om za upotrebu te zgrade.
– Definirali smo svoje potrebe, znači povlačimo se u onu manju zgradu, a velika zgrada, dakle ona koju građani percipiraju kao zgradu željezničkog kolodvora, će se komercijalizirati. Pronaći će se adekvatni zakupac koji će renovirati zgradu i staviti u funkciju, kazao je Šerić, dodajući i to kako već postoji potencijalno zainteresirani partner.
Iz HŽ Infrastrukture su nam potvrdili kako su u toj tvrtki pripremili projekt komercijalizacije kolodvora ili njihovih dijelova, odnosno njihove prenamjene u poslovne centre, što je u skladu s trendom u Europi i u svijetu.
– Zbog karakteristike kao što je lokacija (šire središte grada), odnosno blizina drugih poslovnih centara (Konzum, Autobusni kolodvor Zadar) smatrali smo mogućim staviti u funkciju tu zgradu, a u prilog tomu govori već iskazan interes za zakup, poručila je voditeljica korporativnih komunikacija HŽ Infrastrukture Martina Elizabeta Lovrić.
Raspisivanje natječaja za zakup prostora kolodvora odobrila je Državna agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), no rok na koji bi se ta zgrada iznajmljivala još je upitan.
– Očekujemo da će se rok utvrditi tijekom rujna i potom slijedi raspisivanje javnog natječaja za zakup. Kad se sklopi ugovor o zakupu prijamne zgrade, obveza zakupnika bit će uređenje cijele zgrade te njezino privođenje namjeni, kazala je Lovrić.