Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ubojica majke i bake neće u zatvor

16.09.2013. 22:00
Ubojica majke i bake neće u zatvor


Mesnić je proglašen neuračunljivim te će mu se suditi iza zatvorenih vrata zadarskog Županijskog suda


Što je točno nagnalo Lovru Mesnića da ubije svoju 56-godišnju majku Renu i 78-godišnju baku Nitu, i kako se točno odvijala drama u obiteljskoj kući na Bokanjcu, znat će samo uski krug pravosudnih djelatnika, dok će za njegove susjede i sugrađane to zauvijek ostati tajna. Tako bi barem trebalo biti, jer je Mesnić proglašen neuračunljivim te će mu se suditi iza zatvorenih vrata zadarskog Županijskog suda.
Kako smo nedavno pisali, jedan od zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Zadru Denis Sokol podignuo je optužnicu protiv Mesnića zbog dva kaznena djela teškog ubojstva. Suđenje bi moglo započeti krajem sljedećeg mjeseca, no zbog neuračunljivosti neće se moći osuditi na kaznu zatvora, već će propisanu kaznu služiti u nekoj od psihijatrijskih bolnica. Za izlazak iz bolnice primjenjuje se isti postupak kao za izlazak iz zatvora, a smještaj ne može trajati duže od propisane kazne.
Mesnić je nakon ubojstva i provedene istrage prebačen u bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu, gdje je ispitan i podvrgnut vještačenjima, nakon kojih je izrečeno vještačenje o neuračunljivosti.
Što se tiče okolnosti ubojstva, poznato je kako su nesretne žene umrle od brojnih udaraca i iskrvarenja. Nakon ubojstva mladić je pobjegao automobilom, a policajci su ga pronašli istoga dana oko 20 sati i to u blizini kuće na Bokanjcu gdje je i počinio nezapamćen zločin.