Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Rukometaši potonuli i u Brodu

16.10.2010. 22:00
Rukometaši potonuli i u Brodu


Rukometaši Zadrasinoć su doživjeli i peti ovosezonski poraz. U šestom kolu Prve HRL Brod Konstruktor ispratio ih je s 34:24. Nakon novog, četvrtog u nizu neuspjelog gostujućeg pokušaja, sastav Igora Nikolića zadržao je posljednju poziciju na ljestvici sa samo jednim osvojenim bodom.
Zadrani u prvom dijelu uspijevaju spriječiti kontre i polukontre Konstruktora, dok je raspoloženi Cota jedan od najzaslužnijih za solidnih i dostižnih minus dva na poluvremenu (15:13). Korak s domaćom momčadi „plavi” će koliko – toliko održavati i početkom nastavka, međutim, zaostatak od tri, četiri pogotka ubrzo će se pretvoriti u nedostižnih 10.
– Držali smo se do 43. minute, no onda smo pokleknuli, ponajviše zbog gubitka koncentracije, a Brod nam je napravio 6:0 seriju i otišao na 29:19. Kasnije je bilo teško bilo što promijeniti – kaže Igor Nikolić, trener zadra koji je, unatoč novom neuspjehu, bio zadovoljan angažmanom svoje momčadi.
– Odlaskom Brkljače, a bez Peše i Himbolta u sastavu, bilo je jako teško nositi se s Konstruktorom, no zadovoljan sam s načinom na koji su moji igrači pristupili ovoj utakmici. Ponovno su dali sve od sebe, a takav nam pristup daje nadu da već u sljedećem kolu možemo uzeti oba boda – mišljenja je Nikolić.
U sedmom kolu Zadar će priliku za prvu ovosezonsku pobjedu potražiti u srazu s Mladim rudarom (Labin), a u spašavanju od daljnjeg potopa trebao bi im pomoći i Damir Samaržija. Iskusni lijevak, trenutačno trener ŽRK Zadar, protekli se tjedan (ponovno) reaktivirao i priključio treninzima. Samaržija bi, nadaju se u Mocirama, trebao nadomjestiti odlazak Kristijana Brkljače koji je karijeru nastavio u Crikvenici.


 BROD KONSTRUKTOR – ZADAR 34:24 (15:13)


SLAVONSKI BROD – Sportska dvorana Brod. Gledatelja: 150. Suci: Saša Brkić i Zvjezdan Utješanović (oba Zagreb).
BROD KONSTRUKTOR: Bubalo, Sertić 3 (3), Oroz 9, Simeon, D. Rašić, Janjić 1, Babler 6, Mičević 5, Podnar 1, Šutalo 5, Okružnik 1, Martinović, Dragičević 2, Šlibar 1, I. Rašić, Tolić. Trener: Davorin Bašić.
ZADAR: Cota, Svorcina, Maruna, Torbarina 2, Franković, Merhar 3 (2), Jerak 4, Arbanas 2, Šeremet 2, Šimičević 1, Čirjak 2, Surać 7, Peronja 1. Trener: Igor Nikolić.
Sedmerci: Brod Konstruktor 3 (3); Zadar 2 (3).
Isključenja: Brod Konstruktor 4 minute; Zadar 6 minuta.