Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Poskoci i Pauci odmjerili snage na nogometnom igralištu

16.10.2011. 22:00
Poskoci i Pauci odmjerili snage na nogometnom igralištu


“Pauci” 4. GBR pobijedili su svoje kolege specijalce rezultatom 4:3. Golove za 4. GBR postigli su Neven Marinović, Zdravko Jukić, Željko Lulić i Mladen Pavlović, a za Poskoke Mate Mijić Šole, Stipe Buterin Sikirica i Marinko Klanac Bambus


Kao što je poznato Poskoci su najstarija borbena postrojba u Dalmaciji, osnovana još 15. listopada 1990. Predsjednik Udruge specijalne policije Poskoci Zadar Ivica Kapitanović i dopredsjednik Marko Čulina zapalili su svijeće na grobovima poginulih specijalaca u Domovinskom ratu. Učinili su to za Franka Lisicu u Bibinjama, Svetu Denonu i Marka Vulića u Zadru, Antu Baljaka u Lovincu te Dragana Žunića u Slivnici.
Nakon paljenja svijeća odigrana je nogometna utakmica između Udruge Poskoci i Udruge pripadnika 4. gardijske brigade. Malo je poznato da 4. gardijsku brigadu, koju inače zovu splitska, s pravom mogu zvati i zadarska jer je u njoj, svoj ratni doprinos dalo više od 700 pripadnika sa zadarskog područja. Nekad poznati “Pauci” 4. GBR pobijedili su svoje kolege specijalce rezultatom 4:3. Golove za 4. GBR postigli su Neven Marinović, Zdravko Jukić, Željko Lulić i Mladen Pavlović, a za Poskoke Mate Mijić Šole, Stipe Buterin Sikirica i Marinko Klanac Bambus.
– Dok je nas ratnih veterana i specijalaca Domovinskog rata bit će i ovakvog druženja. Naše zajedništvo i briga jednog za drugim, iskovano je u najtežim danima rata i stvaranja hrvatske države. Ponos i čast koju nosimo pokazujemo danas našim mladima da znaju kako je to voljeti svoju domovinu i poštovati svoje suborce i prijatelje, rekao je na kraju obilježavanja predsjednik Udruge specijalne policije Poskoci Ivica Kapitanović.