Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Privlačani prvoligaši

16.10.2011. 22:00


Ovo je još jedno veliko priznanje i potvrda šestogodišnjeg postojanja našeg ŠK Sv. Vid. Koristim prigodu da zahvalim ovdje našim mladim igračima, ne umanjujući i rezultate koje postižu svi članovi kluba – kazao je voditelj Ferdo Martinović


Mlada ekipa vrsnih privlačkih šahista, članova ŠK Sveti Vid, kapetan Kažimir Kolanović, David Kolanović, Mate Skoblar i Marko Glavan pod dirigentskom palicom voditelja i majstorskog kandidata Ferde Martinovića zabilježila je još jedan uspjeh vrijedan divljenja. Naime, na završetku natjecanja u Drugoj juniorskoj šahovskoj ligi Jug okončanog u Splitu, Privlačani su uvjerljivo pobijedili svoje rivale Gorana iz Bibinja (4:0), (Omiš) 3:1 te Mravince iz Solina 2,5:1,0 te su zasluženo izborili ulazak u viši rang, u Prvu juniorsku Hrvatsku ligu do starosne dobi od 20 godina. U novom elitnom natjecanju Privlačani će ukrstiti koplja s još jedanaest čvrstih i kvalitetnih ekipa s prostora cijele Hrvatske, iz kojeg će na kraju natjecateljske sezone ispasti četiri posljednje plasirana.
Perspektivni kvartet, od kojih su Marko Glavan i Kažimir Kolanović i standardni igrači seniorske drugoligaške postave ŠK Sv. Vid, ulaskom u Prvu HŠL nastavio je niz uspješnih rezultata. Ovim su se činom stavili uz bok zadarskom ŠK Casper koji je do sada bio jedini predstavnik u ovom rangu natjecanja s prostora Zadarske županije. Osim nastupa u novom rangu natjecanja, mladi i nadareni šahisti iz Privlake nastupit će na božićnom Međunarodnom šahovskom turniru koji će se polovinom mjeseca prosinca ove godine održati u hotelu Funimation na Boriku. Kad su u pitanju privlački šahovski ŠK Sv. Vid, treba reći da njihova seniorska ekipa, čije boje brane Damir Šutković, Damir Kljako, Marko Glavan, Boris Pešušić, Ferdo Martinović, Kažimir Kolanović, Vlado Končurat i Jurica Jambrešić, nakon do sada šest odigranih kola trenutačno među deset ekipa zauzima 5. mjesto te se unatoč žestokoj konkurenciji nadaju zadržati i nadalje status drugoligaša.
Kapetan Kažimir Kolanović nije krio zadovoljstvo ostvarenim.
– Osobno sam presretan, a takvo raspoloženje dijele i moji suigrači. Naći se u elitnom razredu među najkvalitetnijih 12 ekipa s državne razine nije mala stvar. Dat ćemo sve od sebe da opravdamo naš uspjeh i glas našeg kluba i naše Privlake pronosimo diljem Lijepe Naše. Hvala posebno našem treneru i voditelju Ferdu Martinoviću koji je sve ove godine bio uz nas i koji je o nama brinuo poput naših roditelja, kaže zadovoljno Kolanović s čijim su se riječima složili i njegovi suigrači.
Majstorski kandidat i voditelj Ferdo Martinović također je nastavio u sličnom tonu.
– Ovo je još jedno veliko priznanje i potvrda šestogodišnjeg postojanja našeg ŠK Sv. Vid. Koristim prigodu da zahvalim ovdje našim mladim igračima, ne umanjujući i rezultate koje postižu svi članovi kluba. Posebno, riječi hvale uputio bih vodstvu privlačke Osnovne škole s ravnateljem Šimom Vukićem, kao i vodstvu Općine s načelnikom Ivom Surićem, jer oni nas svatko na svoj način pomažu i potiču u svakodnevnom radu, reći će više nego zadovoljno Ferdo Martinović.