Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Željko Krizman prvi u gađanju glinenih golubova

16.10.2011. 22:00
Željko Krizman prvi u gađanju glinenih golubova


Jučer je na novouređenoj streljani “Žmirići” u povodu obilježavanja blagdana apostola Sv Šimuna i Jude Tadeja održan 21. tradicionalni “Kup Bokanjac 2011” u gađanju glinenih golubova u disciplini “Trap” i gađanju zračnom puškom.
Manifestaciju su otvorili Olivio Meštrović, predsjednik MO Bokanjac i Bruno Pavić, predsjednik Društva Bokanjac nakon čega je započelo natjecanje.
 Gađanje zračnom puškom ocjenjivali Gojko Mrkić i Franko Krizman, dok su gađanje glinenih golubova pratili i ocjenjivali suci Ivan Mrkić i Bruno Pavić.
 U gađanju glinenih golubova u disciplini “Trap” u rangu amatera nastupila su 22 natjecatelja. Prvo mjesto sa 23 boda osvojio je Željko Krizman, drugo mjesto sa 22 boda pripalo je Bertu Mrkiću dok se na trećem mjestu s osvojenih 20 bodova našao Marijan Klarica. U disciplini “Trap” u natjecanju profesionalaca članova streljačkog kluba “Lovac” iz Zadra prvo mjesto sa 57 bodova osvojio je prošlogodišnji pobjednik Zoran Krizman. Drugo mjesto i 56 bodova osvojio je Ivan Matešić, a treće mjesto sa 55 bodova pripalo je Leciju Matešiću.
 Posebno zanimljivo te uzbudljivo bilo je natjecanje žena u gađanju zračnom puškom. Prvo mjesto i 79 bodova osvojila je Marijana Olić. Druga sa 78 bodova bila je Žana Mrkić, dok je na trećem mjestu sa 76 bodova Tanja Krizman. Ekipno prvo mjesto s ukupno osvojenih 274 bodova osvojile su Tanja Krizman, Jadranka Drča, Tatijana Marasović i Andreja Krnić. Drugo mjesto, sa 237 bodova, pripalo je ekipi u sastavu Žana Mrkić, Snježana Mrkić, Željka Biloglav i Lucija Dražević dok je treće mjesto, s osvojenih 213 bodova, pripalo ekipi čije su boje branile Slavica Pavić, Alda Matešić, Ana Mrkić i Marijana Olić.
 U gađanju zračnom puškom kod muškaraca je nastupilo deset ekipa. Prvo mjesto s ukupno 249 boda osvojili su Josip Radas, Željko Krizman, Davor Olić i Kristijan Kanjer. Drugo mjesto, s osvojena 225 boda, pripalo je sastavu Zoran Krizman, Lecijo Matešić, Marinko Matešić i Franko Krizman dok je treća ekipa čije su boje branili Gojko Mrkić, Antonijo Dražević, Toni Mrkić i Luka Mrkić osvojila 217 bodova. U pojedinačnom nadmetanju prvi je bio sa 74 boda Stipe Pavić, drugo mjesto sa 72 boda pripalo je Josipu Paviću, a treće, s osvojenih 69 bodova, Kristijanu Kanjeru.