Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Važno je zvati se Luka

Autor: Viktor Bogut

16.10.2012. 22:00
Važno je zvati se Luka

Foto: Vedran SITNICA



Zadrani će u subotu u goste Konikom Osijeku, branitelju titule i jednoj od tri neporažene momčadi


Pet kola pet pobjeda. Rezime kuglača Zadra koji iznenađujuće dobro plove u Prvoj ligi, iako su ljetos ostali bez svog najboljeg igrača u prošloj sezoni, Borisa Benedika, a doveli su mladog Luku Bolanču koji je došao iz zagrebačke Grmoščice i koji je imao jako lošu prošlu sezonu u kojoj se nije niti približio skupini od 50 najboljih igrača lige.
No, ovaj put baš je Bolanča iznenađujući čimbenik zadarskim protivnicima i nakon pet utakmica nalazi se na odličnom trećem mjestu u izboru za najboljeg igrača lige. Bolanča u prosjeku ruši 629.27 drva. Prije njega je njegov klupski suigrač i imenjak Luka Ukalović kojemu su odlične igre ove jeseni donijele drugo mjesto. Ukalović ruši 631,17 drva u prisjeku, dok je i dalje nedodirljiv Mario Mušanić iz Konikom Osijekak koji ima trenutno rezultat od 644.67 drva.
Odlični su i ostali Zadrani. Vrlo visoko je i dalje kapetan Mario Baljak koji se unatoč lošijem rezultatu u dvoboju s Grmoščicom i dalje nalazi na visokom petom mjestu (624,67). Mjesto ispod je Hrvoje Marinović (624,50), a deseti je Kostadin Manev (618,83). Stanko Čota se odličnim nastupom u subotu ipak malo primaknuo vrhu. Trenutno je 17. sa 600,44 drva u prosjeku.
Zadrane na vrhu ljestvice trenutno drže oni najmlađi, oni od kojih se to ovaj put možda niti nije očekivalo. Bolanča i Marinović uletjeli su iz drugog plana i iznenadili sve. Očito im je trener Šime Mijolović pronašao mjesto gdje ta dva igrača dobro funkcioniraju. Tako Marinović, zajedno s Ukalovićem obićno otvara nastup (prvi par), a Bolanča s Baljakom zatvara (treći par). Odlično igraju zapravo manje-više svi. A to je dobar znak pred prvi veliki derbi. Zadrani će u subotu u goste Konikom Osijeku, branitelju titule i jednoj od tri neporažene momčadi (uz Zadar, bez poraza je io Zaprešić). Tako će tri neporaženih nakon ove subote sigurno ostali duo. Nadamo se da će se ipak kuglači iz Mocira i dalje zadržati na vrhu.