Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Braća Kapović: “Želimo koncesiju na plaži!”

16.10.2013. 22:00
Braća Kapović: “Želimo koncesiju na plaži!”


Od 1. travnja do 15. listopada, ostvarili su turistički promet veći za tri posto u odnosu na isto razdoblje lani. U kampu koji ima 400-tinjak parcela veličina 60 i 90 metara četvornih te sa 30-ak mobilnih kućica ljetovalo je ukupno 6.493 gostiju koji su ostvarili ukupno 48.385 turističkih noćenja


Dok su skoro svi vlasnici turističkih objekata s prostora općine Privlaka te susjednog grada Nina i otoka Vira vrata svojih objekata zatvorili prije dvadesetak i više dana, koncesionari poznatog privlačkog autokampa Dalmacija Robert i Adrijan Kapović učinili su to prekjučer, 15. listopada, kad im je i posljednja njemačka obitelj napustila objekt.
Od prvog travnja, kada su službeno otpočeli s radom, pa do 15. listopada, Kapovići su uz pomoć svojih dvadesetak zaposlenika ostvarili turistički promet veći za tri posto  u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Naime, u kampu koji posjeduje 400-tinjak parcela veličina 60 i 90 metara četvornih te sa 30-ak mobilnih kućica, ljetovalo je ukupno 6.493 domaćih i stranih gostiju koji su ostvarili ukupno 48.385 turističkih noćenja. Od tog broja najviše gostiju, njih 3.135, u Privlaku je stiglo iz Njemačke. Oni su realizirali 29.482 noćenja. Slijede gosti iz Slovenije kojih je bilo 428 s ostvarenih 2.853 noćenja, dok su na trećem mjestu bili gosti iz Austrije, njih 376 s ostvarenih 2.471 noćenje. Nadalje tu su gosti iz Hrvatske, njih 332, iz Nizozemske njih 253, iz Poljske 274, iz Italije 293…
Koncesionari Adrijan i Robert Kapović, koji su prije dvije i pol godine s vlasnikom kampa, privlačkom Poljoprivrednom zadrugom, sklopili desetogodišnji ugovor o korištenju uz godišnje plaćanje od 115 tisuća eura plus PDV, u kraćem su nam razgovoru istaknuli kako su, unatoč neočekivano lošem početku sezone, na njezinom kraju ipak zadovoljni.
– Kao većinu turističko-ugostiteljskih djelatnika u Hrvatskoj, i nas je ulazak u Europsku uniju prvog srpnja zbog viznog režima lišio određenog broja gostiju, a imali smo i manje gostiju iz Rusije u odnosu na one iz susjedne BiH. Ali, riječ je naravno o prvoj godini i nadamo se da će dogodine u tom pogledu biti dosta bolje. Za Hrvatsku nije postojala alternativa ulasku u EU i mi smo zbog tog čina izuzetno ponosni i zadovoljni, kažu Kapovići koji su rođeni i uglavnom odrasli u Njemačkoj. Nadalje kažu kako nisu nijednog trena požalili što su u najam uzeli ovaj vodeći privlački turistički objekt u čiju su modernizaciju i hortikulturno uređenje do sada uložili 300-tinjak eura.