Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Optužen za dilanje droge maloljetnici

16.10.2013. 22:00
Optužen za dilanje droge maloljetnici


Najpoznatijem zadarskom skvoteru zbog zloporabe opojnih droga sudit će se iza zatvorenih vrata sudnice jer je osoba za koju se sumnja da joj je prodao drogu, odnosno oštećenica u ovom slučaju, maloljetna Zadranka. Presuda će, međutim, biti otvorena za javnost


Duško Skendžić (25), najpoznatiji zadarski skvoter (osoba koja zauzima tuđi prostor za stanovanje bez dozvole vlasnika), sjeo je jučer na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru gdje mu je započelo suđenje zbog zloporabe opojne droge. Kako je Skendžić to kazneno djelo počinio na štetu maloljetne Zadranke, sutkinja Dijana Grancarić prije čitanja optužnice zatvorila je suđenje za javnost. Sudski postupak će se sve do izricanja presude stoga voditi iza zatvorenih vrata sudnice.
Skendžića se tereti za kazneno djelo iz članka 190.  Kaznenog zakona, odnosno kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama i to za stavak 3. zbog čega mu prijeti kazna zatvora u trajanju od tri pa do 15 godina. U stavku tri navodi se da “tko ponudi na prodaju, proda ili posreduje u prodaji opojnih droga osobi s težim duševnim smetnjama, ili djetetu ili to učini u školi ili ustanovi koja služi obrazovanju, odgoju, sportskoj ili drugoj aktivnosti djece ili u njegovoj neposrednoj blizini ili kaznenoj ustanovi, ali i tko za preprodaju iskoristi dijete kaznit će se kaznom zatvora”.
Dvadesetpetogodišnjem Dušku Skendžiću ovo nije prvi sukob sa zakonom. Mladić je, naime, zadarskoj, pa i široj javnosti postao poznat prije nekoliko godina kad se uselio u bedeme nasuprot Elektre. Iako je zaradio kaznenu prijavu zbog narušavanja nepovredivosti doma, budući da je u taj prostor uselio bez dozvole vlasnika Grada Zadra, on se nakon iseljenja ponovno uselio pa je cijela procedura ponovljena.
Poznat je i po čupanju i okretanju križeva naopačke na Gradskom groblju s dvojicom prijatelja.