Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zatonski iseljenici traže nova grobna mjesta

16.10.2013. 22:00
Zatonski iseljenici traže nova grobna mjesta


Počelo je daljnje proširenje novog groblja i izgradnja dodatnih grobnica. Nova mrtvačnica bit će gotova u prvoj polovici iduće godine


Budući da je turistička sezona okončana, a s njome i zabrana građevinskih radova na otvorenom, ovih su se dana u Zatonu intenzivirali poslovi na obnovi i revitalizaciji mjesne infrastrukture. Kako nam je rekao pročelnik Odjela za komunalne poslove grada Nina dipl. ing. Jozo Mustać, radi se na tri komunalna projekta.
– Zbog potražnje i interesa mještana Zatona i zatonskih iseljenika za novim grobnim mjestima otpočelo se na inicijativu Mjesnog odbora s daljnjim proširenjem novog groblja i izgradnjom dodatnih grobnica. Riječ je o ukupno 18 grobnica s po četiri police. Navedene poslove, kao i poslove izgradnje kamenih ogradnih zidova uokolo groblja, izvode djelatnici ninskog gradskog Komunalnog poduzeća Komunalije i odvodnja d.o.o..
– Želim istaknuti kako se nakon kraće stanke nastavilo s daljnjim poslovima na uređenju nove mjesne mrtvačnice. U ovoj fazi poradit će se na uređenju fasade i toplinskoj i hidroizolaciji objekta, za što je grad Nin u svom ovogodišnjem proračunu osigurao 70.000 kuna. Poslove izvode ninski komunalci, a odmah u početku 2014. godine krenut će se s unutrašnjim uređenjem i postavljanjem stolarije, prozora i vrata. Nova mrtvačnica tako će u prvoj polovici naredne godine biti u službi mještana Zatona.