Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Obitelj Verunica platila je san o slobodnoj hrvatskoj državi najvrjednijim što je imala

16.10.2016. 22:00
Obitelj Verunica platila je san o slobodnoj hrvatskoj državi najvrjednijim što je imala


Prigodnom svečanošću u Visočanima je u subotu otkriven i blagoslovljen spomenik s križem u čast junaka Domovinskog rata Milorada Verunice Miše, koji je kao pripadnik policije u 29. godini poginuo u obrani Murvice, 4. listopada 1991. godine.
Jedanaesti spomenik u općini Poličnik, podignut je u zaseoku Verunice, pored ulice koja je prije tri godine nazvana imenom Milorada Verunice.
– Spomenik je podignut točno na mjestu gdje je hrvatski vitez Mišo s nama svakodnevno igrao mali nogomet i košarku, na mjestu gdje smo se družili i pričali o djevojkama, o planovima za budućnost. Onda tu nije bilo asfaltne ceste već makadam i ledina. Imali smo dvije branke za mali nogomet i koš za košarku. Koja bi ekipa izgubila na nogomet igrala bi košarku i tako naizmjenično. A onda su pobunjeni Srbi i JNA krenuli u “oslobađanje” Hrvatske, a mi gotovo goloruki u obranu rodne nam grude, prisjetio se Drago Verunica.
Prigodnim riječima na početku svečanosti nazočnima se obratio načelnik Davor Lončar, zastupnik Hrvatskog sabora, koji je za izgradnju spomenika s križem i za uređenje okoliša posebno zahvalio zadarskom kamenoklesaru i dobrotvoru Marinku Katušu, općinskim komunalcima i Cestogradnji Smilčić.