Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Koncert Dubioze kolektiva ispunio sva očekivanja Zadrana

Autor: Irena Jurjević

16.11.2008. 23:00
Koncert Dubioze kolektiva ispunio sva očekivanja Zadrana

Foto: Irena JURJEVIĆ



Dečki iz Dubioze kolektiva Zadranima su u petak navečer u Maya pubu priredili pravu HC, reggae, ska i dub veselicu. Eksplozivni dečki su dvosatni koncert iskoristili kako bi promovirali svoj posljednji album “Firma ilegal”. Njihove nove pjesme naišle su na izvrsnu reakciju, što u Bosni i Hercegovini, a i šire. Koliko je gostovanje Dubioze kolektiva bilo željeno u Zadru pokazao je dupkom ispunjen Maya pub, ali i kolektivno ludilo koje je s prvim taktovima pjesama nastalo ispred pozornice. Izvrsno usklađeni dečki iz Dubioze kolektiva još i bolje zvuče “uživo” pa je tako odlazak na koncert predstavljao pravo osvježenje.
Ipak, dva sata skakanja ostavila su traga i na članovima benda koji su se, ostavši bez daha, nešto poslije dva sata ujutro pokušali oprostiti od publike, no to im ipak nije uspjelo, pa je očekivano uslijedio prvi bis. Nakon drugog bisa, publika se ipak nastavila zabavljati uz njihovu glazbu sa zvučnika jer je dečkima ipak zatrebao odmor.
Dubioza kolektiv formiran je 2003. godine od članova bendova Gluho doba against Def Age iz Zenice te Ornamenata iz Sarajeva. Albumu “Firma ilegal” prethodila su dva studijska albuma – “Dubioza kolektiv” (2004.) i “Dubnamite” koji je izašao 2006. godine. Treći album izašao je pod etiketom Mentarta. Singl “Firma ilegal”, predstavio je novi istoimeni album koji kroz sve pjesme opisuje situaciju koja je, iako govori o bosanskohercegovačkoj svakodnevici, lako razumljiva i nama, a isječci BiH političara, koji se provlače po albumu, mogu se lako preslikati i na domaće političare.
Posebno zanimljiv uradak je spot za njihovu pjesmu “Šuti i trpi” budući da su i video i pjesma koncipirani kao kolaž izjava političara i građana koji ilustriraju stvarnost u Bosni i Hercegovini te bez potrebe za puno interveniranja pokazuju kako se u BiH svakodnevica jednostavno slaže u glazbeni protest.