Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sve je spremno za Constructu

Autor: Siniša Klarica

16.11.2008. 23:00
Sve je spremno za Constructu

Foto: Vedran SITNICA



U tri pomoćne dvorane Sportskog centra Višnjik, u tijeku su pripreme za prvi međunarodni sajam gradnje i stanovanja Constructa 2008. Od četvrtka do nedjelje, na oko 3.000 m/2 Zadranima i gostima će se predstaviti 63 izlagača iz Hrvatske, Njemačke, Poljske i Slovenije.
Organizatori su Udruga poduzetnika i agencija Mediamix, a direktorica Mediamixa Romana Pleša rekla nam je da je ovo prvi veliki zadarski sajam okuplja sve vodeće proizvođače i prodavače građevinske galanterije, mehanizacije, alata, hidroizolacije, elektroinstalacije, gospodarskih vozila, hortikulture, namještaja itd.
U prostoru tri dvorane i na nekih tristotinjak kvadrata prostora izvan njih, bit će predstavljen gotovo cijeli asortiman ponude u graditeljstvu. Od pripreme zemljišta, pa do završnih hortikulturnih radova. Npr., predstavit će se i proizvođači bazena, ograda, ali i uređaja za iskorištvanje energije sunca i vjetra, rekal je Romana Pleša. Pleša je dodala kako na sajmu mogu izlagati proizvođači ili prodavači: građevinskog materijala, građevinske mehanizacije, montažnih kuća i ostalih objekata, unutarnje uređenje, bazeni, hortikultura, profesionalnog alata, elektroinstalacija i električnih uređaja, vodoinstalacija i pripadajuće opreme, namještaja, kućanskih aparata, ukrasa za vrtove i kuće, klimatizacije, raznih zanata, novih tehnologija vezanih za graditeljstvo i stanovanje
Sudjelovanje na sajmu zadarskih izlagača Global Security, Svijet stakla, Studio 3 DPI, Eurogarden, Elektro Vamm i Hortdesign sufinancira Udruženje obrtnika. Zajednički info-pult imat će Udruženje obrtnika, Obrtnička komora Zadarske županije i Razvojna agencija Zadarske županije – ZADRA. Partneri sajma su Grad Zadar i Hrvatska gospodarska komora. Ulaz za posjetioce je besplatan, a sajam je otvoren svakim danom od 10 do 18,30. Sajam se održava pod visokim pokroviteljstvom Ureda Predsjednika RH, a izaslanica predsjednika Mesića na otvaranju bit će potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore Vesna Trnokop Tanta.