Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ponovno daleki Rumunji

Autor: Viktor Bogut

16.11.2009. 23:00
Ponovno daleki Rumunji

Foto: Sebastian GOVORČIN



Rumunji su tradicionalno jak protivnik, a ta prva utakmica bit će itekako važna. Svaka pobjeda bi bila dobra, ali ja priželjkujem najmanje 6:2, a po mogućnosti i veću pobjedu


Lakše nego se očekivalo kuglači Zadra došli su do pobjede nad Novskom, momčadi koja je trenutačno treća na prvenstvenoj ljestvici i koja je jedina uspjela slaviti protiv Zaprešića, ovosezonskog konkurenta Zadru za titulu. No, Mocire su i dalje ostale neosvojiva utvrda za zadarske kuglače.
– Uspjeli smo deklasirati ne tako lošu momčad Novske – kazao je kapetan Zadra Mario Baljak, ipak dodavši:
– Budite sigurni da nam neće biti tako jednostavno kada mi budemo išli tamo na gostovanje.
O Novskoj ne treba više reći. Glatkih 8:0 dovoljno govori za sebe. Važnije je napomenuti da je Baljak nakon Grmoščice ponovno odigrao odličnu utakmicu. To i ne bi bilo toliko zanimljivo, da prije toga gotovo mjesec dana nije “vukao” neugodnu ozljedu lista. No, ona ga očito nije pokolebala.
– Dobro mi ide nakon što sam se vratio na teren. Ne znam zašto. Možda sam se malo zaželio kuglanja. Ipak nisam mjesec dana trenirao. Ali nakon toga mi se otvorilo. Nakon Zagreba i protiv Novske sam odigrao dobru utakmicu.
Ovakva Baljakova forma bit će potrebna Zadru i iduću subotu, kada im u goste dolazi momčad iz rumunjskog Cluja u prvoj utakmici prvog kola Europske lige.
– Rumunji su tradicionalno jak protivnik, a ta prva utakmica bit će itekako važna. Svaka pobjeda bi bila dobra, ali ja priželjkujem najmanje 6:2, a po mogućnosti i veću pobjedu.
Za uzvrat mora se daleko putovati.
– Cluj je zaista “Bogu iza nogu”. Dugo se tamo putuje, a u Rumunjskoj su i očajne ceste. Gotovo je nevjerojatno da su oni u Europskoj uniji, a mi ne.
Je li vam se “smrklo” kada ste shvatili da ćete opet tamo putovati?
– Ha, ha, ha… Da vam iskreno kažem i je. Bilo bi mnogo ljepše putovati u Mađarsku, Sloveniju pa i u Beograd, ali što je tu je.
S istim Rumunjima ste se već našli u Europskoj ligi prije dvije godine. Tada u četvrtfinalu. U odnosu na tadašnju momčad, jesu li doživjeli puno promjena?
– Gotovo da se i nisu promijenili u igračkom smislu. Samo im je jedan igrač otišao u Mađarsku. Svi ostali su tu. Dobro ih poznajemo.
Šanse?
– Rekao bih 60:40 posto u našu korist.