Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Čizmin osvojila dva zlata

16.11.2010. 23:00
Čizmin osvojila dva zlata


Bazen ŠRC Mladost u Zagrebu proteklog je vikenda ugostio 38. međunarodni plivački miting Mladost. Kroz dva dana natjecanja tribine plivališta uz Savu pozdravile su 300 plivača iz 22 kluba i osam zemalja, a u konkurenciji od kadetskog do seniorskog uzrasta još jedan zapažen nastup ostvario je Plivački klub Zadar. Laura Čizmin iz hrvatske se prijestolnice vratila bogatija za dva zlata, dok su Ira Jovančević, Lara i Hana Zelić i Karlo Vukić ubilježili odlične plasmane, pritom demonstriravši i evidentan napredak u svojim disciplinama. O snazi mitinga govori podatak da su na njemu sudjelovali reprezentacije i klubovi iz Slovenije, Srbije, BiH i Rusije, odnosno Amerikanac Peter Marshall, trenutačno najbrži “leđaš” svijeta.
– Prvog dana natjecanja, u finale su se plasirale Ira Jovančević na 200 leđno i Laura Čizmin na 100 m prsno. Čizmin je u svojoj kategoriji – plivačice od 15. g i mlađe – osvojila zlato, dok je na 200 m mješovito s vremenom 2:42.36 bila osma. Uspješna je bila i Hana Zelić koja je na 100 m prsno s 1:23.95 bila peta. Za istaknuti je i rezultat našeg seniora Karla Vukića na 50 m delfin. Vukić je dionicu isplivao u vremenu 26.87. U popodnevnim finalima nastup Laure Čizmin mogao se pratiti i na HRT-u, a naša je perspektivna plivačica između puno starijih i iskusnijih suparnica završila na ukupno osmom mjestu s rezultatom 1:17.27. Ira Jovančević je u B finalu na 200 m leđno isplivala svoje najbolje vrijeme – 2:37.43 – istakla je Josipa Nekić, glavna trenerica Zadra.
U nedjelju su mladi plivači i plivačice iz Zadra nastupili u novim disciplinama. Najbolje su bile Laura Čizmin i Hana Zelić koje su se kvalificirale u B finale. Čizmin je na 50 m prsno osvojila još jedno zlato u svojoj kategoriji, a nakon popodnevnih finala završila je na ukupno sedmom mjestu s odličnih 35.44. Hana Zelić je u jutarnjim kvalifikacijama bila četvrta na 400 m slobodno u svojoj kategoriji, dok je u popodnevnom B finalu zauzela ukupno 14. poziciju (5:04.44). Vrlo dobar nastup imala je i na 100 m slobodno (1:05.47).
Zadar je tako iza sebe ostavio još jedno odlično odrađeno natjecanje, a uskoro će organizirati i vlastiti miting – Sveti Krševan koji će se održati 27. i 28. studenog na bazenu Višnjik. Ovaj vikend početnici i mlađi kadeti Zadra putuju u Šibenik na prva dva kola lige Šibenik-Zadar.