Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Nakon što je uhvaćen u pljački umro od droge

16.11.2010. 23:00
Nakon što je uhvaćen u pljački umro od droge


Policijski službenici Prve policijske postaje u Zadru u ponedjeljak su dovršili kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo teške krađe, no on je u međuvremenu umro, a uzrok smrti je droga, odnosno “overdose”. Jučer su zadarski policajci obavili očevid u stanu gdje je 45-godišnjak nađen mrtav. Na tijelu nisu nađeni tragovi nasilja, a obdukcija je pokazala da je u pitanju droga.
Naime, on je u nedjelju u ranim večernjim satima, u Velebitskoj ulici u Zadru, kroz prozor ušao u stan u vlasništvu 26-godišnjaka te je iz stana ukrao zlatninu, dva muška sata, pa čak i putovnice članova obitelji.
No, kako smo saznali, njega je vlasnik uhvatio jer je bio izašao iz stana, ali se ubrzo i vratio zbog nečega što je zaboravio. Uhvatio ga je na djelu, u spavaćoj sobi, tako da kradljivcu nije preostalo ništa drugo već da mu vrati sve ukradene stvari, a onda je “dao petama vjetra”.
Vlasnik stana ga je prijavio policiji, a jučer u 8.50 sati policajci su zaprimili dojavu da je nađen mrtav u svom stanu u Zadru.
Iz trgovine ukrao “samo” slatkiše
Policajci su okončali i kriminalističku istragu nad dvojicom Zadrana u dobi 21 i 25 godina, koji se sumnjiče da su početkom rujna ove godine u večernjim satima na Narodnom trgu u Zadru, ukrali bicikl u vlasništvu 31-godišnjeg Zadranina. Protiv obojice osumnjičenih je podnesena kaznena prijava. Isto tako, provedeno je i kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom sa zagrebačkog područja, kojeg se sumnjiči da je u mjesecu srpnju na Viru ukrao mobitel 41-godišnjaku. I on je zaradio kaznenu prijavu.
Tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak u mjestu u Tinj, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu mješovitom robom “Sonik” te je ukrao novac iz registar kase. Riječ je o tisuću kuna. Iste noći na Krešimirovoj obali u Zadru, provaljeno je u kiosk “Picollo”, a ukradeni su slatkiši – čokolade i bomboni u sveukupnoj vrijednosti od 600 kuna. Na Putu Stanova u ponedjeljak iz obiteljske kuće u vlasništvu 52-godišnje Zadranke ukraden je novčanik. Osim osobnih isprava ukradeno joj je i oko 500 kuna.