Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Preko Varaždina se vidi vrh

16.11.2010. 23:00
Preko Varaždina se vidi vrh


Varaždinci su poraženi u prošlom kolu od Intera 2:0 i sigurno će se pokušati iskupiti za taj posrtaj. Međutim, Zadar može i mora pobijediti prvoligaša iz grada baroka. Samo na taj način i trebaju razmišljati na Stanovima i u utakmicu krenuti kao protiv Riječana
Bilo je ovo odlično kolo za nogometaše Zadra. Na Stanovima je pala Rijeka zgoditkom Ivana Santinija u 17. minuti i tri boda “legla” su na konto prvoligaša sa Stanova. Sada se lakše diše, uostalom, i pogled s 11. mjesta puno je ljepši. Zadar je u četiri utakmice zabilježio tri pobjede i jedan poraz – učinak kojeg se ne bi posramili ni klubovi sa samog vrha prvoligaške ljestvice.
Sredina u blizini
Interesantno je pogledati i one koji su ispred Zadra. Na 10. mjestu je Karlovac koji kao i Zadar ima 19 bodova, ali i nešto bolju gol razliku (15:16). Mjesto više je Zagreb s 20 bodova, a na 7., odnosno 8. mjestu su Slaven Belupo i Rijeka s 21 bodom. Nije nemoguće da Zadar pobjedom u sljedećem kolu skoči čak za nekoliko mjesta, a u nastavku teksta kada vidimo s kim igraju navedeni klubovi, vidjet ćemo da to uopće nije nemoguće.
Okrenimo se malo ostalim rezultatima 15. kola. Hajduk se nadao da će Dinamo posrnuti na Parku mladeži, ali se to nije dogodilo. “Modri” su slavili 1:0, a zgoditak je nakon itekako sumnjive situacije postigao Calello. U isto vrijeme “bili” su se mučili na Maksimiru protiv Lokomotive. Na sreću i Hajduk je naučio pobjeđivati kada igra loše. Slavio je na kraju minimalno zgoditkom Oremuša i zadržao zaostatak od četiri boda za liderom. Bilo je ovo kolo u najmanju ruku dva čudna rezultata. Prvoga je priredila Mršićeva Cibalija koja je posve neočekivano poražena kod Istre 1961 također minimalno 1:0. Ipak, zadržala je treće mjesto s bodom prednosti pred Splitom. Na 5. mjestu je Inter koji je u velikom naletu. Momčad u kojoj mrežu brani stariji brat Ivana Santinija – Krševan, jednostavno djeluje nezaustavljivo. U 15. kolu su na svom terenu s dva zgoditka pobijedili Varaždin, momčad koja u sljedećem kolu stiže na Stanove. Vjerujemo i nadamo se, po istu porciju golova. Zaprešićani na 5. mjestu imaju 23 boda isto koliko i Varaždin na 7. s lošijom gol razlikom. Drugi, još nevjerojatniji rezultat je onaj iz Kranjčevićeve gdje su se sastali Zagreb i Hrvatski dragovoljac. Na kraju su slavili “dragovoljci” momčad koja bi vjerojatno i u Drugoj HNL bila u donjem dijelu ljestvice. U najmanju ruku čudan rezultat, prava poslastica za “kladioničarske znalce”. Na Šubićevcu je 13. Šibenik uspio pobijediti Karlovac rezultatom 2:1 koji se već sa 16 bodova prilično oporavio. I na kraju ostaje Osijek i Slaven Belupo koji su u Gradskom vrtu miroljubivo podijelili bodove.
Po novu pobjedu
Sljedeće kolo ponovno bi moglo biti vatreno. Zadrani će na Stanovima osokoljeni pobjedom nad Rijekom dočekati šestoplasirani Varaždin. Varaždinci su poraženi u prošlom kolu od Intera 2:0 i sigurno će se pokušati iskupiti za taj posrtaj. Međutim, Zadar može i mora pobijediti prvoligaša iz grada baroka. Samo na taj način i trebaju razmišljati na Stanovima i u utakmicu krenuti kao protiv Riječana. Motivirano, odlučno, borbeno i to od prve minute, recept je koji je itekako upalio protiv Rijeke. Izabranici Dalibora Zebića mogu pobijediti i vinuti se visoko na ljestvici Prve HNL. Zar to nije dovoljan motiv?
Dvije utakmice 16. kola igrat će se već u petak. Hrvatski dragovoljac će u Sigetu dočekati Dinamo i tu nikakvih iznenađenja, kao prošlog tjedna, ne bi trebalo biti. I Inter će igrati isti dan i to u Zaprešiću protiv Karlovca. Paminjo će zasigurno napraviti sve da se iskupi za poraz u Šibeniku, a “kanarinci” su s druge strane u velikom naletu. Neizvjestan dvoboj s malom prednošću za domaćina. Hajduk će na noge Istri 1961. Još se svi sjećamo kako su Puljani na Poljudu izbacili Hajduk iz daljnjeg kup natjecanja. Splitski bili zasigurno žele osvetu, naravno sportsku. Vjerujemo da će Hajduk ipak slaviti u Puli. Interesantno će biti u i u Parku mladeži gdje Split dočekuje Rijeku. Hoće li Scorija uspjeti izvući iz krize svoju momčad, a hoće li Katalinić ponovno vratiti na pobjedničke staze svoj sastav, dva su najvažnija pitanja koja se postavljaju uoči ove utakmice. U 16. kolu igra se i uvijek zanimljivi slavonski derbi i to u Gradskom vrtu. Bit će zanimljivo kao i uvijek, a naše su simpatije na strani Cibalije i to zbog trenera Stanka Mršića. Šibenčani će pred svojom publikom ugostiti Slaven Belupo, dok će Lokomotiva dočekati Zagreb. Mala prednost domaćinima, ali samo mala. Uostalom ne pobjeđuju uvijek favoriti.