Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Za dvadeset eura do dalekih gradova

16.11.2010. 23:00
Za dvadeset eura do dalekih gradova


Ako se do 18. studenog rezervira karta za sljedeću sezonu, ona će u jednom smjeru iznosti 19,99 eura. Radi se o linijama za London i Oslo, koje kreću od 27. 3., a onda dan za danom i za Frankfurt, Bruxelles, Stockholm i Dublin. S obzirom na vrlo povoljnu cijenu, vjerujem da nije ostalo još puno karata, kaže Katica Pupić-Bakrač, direktorica Zračne luke Zadar
Četiri tisuće i petsto Turaka ovih dana dolazi proslaviti Bajram u Dubrovnik. Možda se ovakav “bonus turista” izvan turističke sezone može zahvaliti Šeherezadi i Onuru, čiji su posjet i oduševljenje našim ljepotama možda zaslužni za to što je novopečena ljubav između Hrvatske i Turske postala obostrana.
Nažalost, dio kolača neće uzeti i drugi gradovi, tako ni Zadar.
– Preko zračnog prometa Turci ne dolaze u Zadar, ali direktnih linija s Turskom ni nemamo. Možda će nas posjetiti nekim drugim putevima, govori Katica Pupić-Bakrač, direktorica Zračne luke Zadar.
Možda nam ne dolaze istočnjaci, ali je zato povezanost sa zapadom sve bolja, zasigurno i zahvaljujući promotivnim cijenama i linijama Ryanaira.
– Upravo je u tijeku akcija Ryanira. Ako se do 18. studenog rezervira karta za sljedeću sezonu, ona će u jednom smjeru iznosti 19,99 eura. Radi se o linijama za London i Oslo, koje kreću od 27. 3., a onda dan za danom i za Frankfurt, Bruxelles, Stockholm i Dublin. S obzirom na vrlo povoljnu cijenu, vjerujem da nije ostalo još puno karata, kaže Pupić-Bakrač.
Sezona je u Zračnoj luci Zadar bila jako dobra. Pitanje je još uvijek hoće li do kraja godine doseći očekivani broj od 280.000 putnika.
– Do kraja listopada imali smo ukupno 270.000 putnika, što je rast od 28,5 posto u odnosu na prvih deset mjeseci prošle godine. Sad je ostao samo domaći promet, Zagreb i Pula, pa ćemo vidjeti hoćemo li do kraja godine doseći 280.000 putnika. Zaista ne znam hoćemo li uspjeti s obzirom da Croatia Airlines bilježi pad domaćeg prometa, vjerojatno kao odraz cjelokupne loše financijske situacije, ističe Pupić-Bakrač.
Do prvih letova krajem ožujka i početka predsezone za vrijeme uskrsnih blagdana, očekuje se smiraj prometa u zračnoj luci. To nikako ne znači i odmor za tamošnje djelatnike.
– Da, počinje smiraj prometa u luci, ali pripreme za sljedeću turističku sezonu već su u punom jeku. Između ostalog, u tijeku su radovi na proširenju putničkog terminala za međunarodne putnike u odlasku i dogradnja terminala za domaće dolaske. Ukupna vrijednost radova je oko 10 milijuna kuna, a završit će prije početka turističke sezone, najavljuje Pupić-Bakrač proširenja koja samo mogu pogurati Zračnu luku Zadar na uzlaznoj putanji kojom se u zadnje vrijeme sigurno penje.