Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ostanak je moguć, ali uz pojačanja

16.11.2011. 23:00
Ostanak je moguć, ali uz pojačanja


Trener ću biti samo u utakmicama s Umagom, Brodom i Ivančicom – kaže Duvnjak


Iza rukometaša Biograda turbulentan je tjedan u kojem su ostali bez trenera Zorana Miklića te bez dva ovosezonska pojačanja: desnog vanjskog Kristijana Brkljače i vratara Ivana Cote. Da je tu kraj svim njihovim problemima, u kraljevskom bi gradu još i bili zadovoljni, no pred njima je nimalo lagan zadatak povezivanja niti pokidanih loše odrađenim pripremama i izostancima s treninga, koji su nakon 10 odigranih utakmica u Prvoj HRL rezultirali posljednjim mjestom na prvenstvenoj ljestvici. Osim pronalaženja forme, Biograđani moraju i pronaći način kako osigurati ostanak u prvoligaškom društvu. Teške, da ne kažemo u ovom trenutku i nemoguće misije ipak se prihvatio Danijel Duvnjak, igrač koji će se u preostale tri utakmice jesenskog dijela istovremeno naći i u ulozi trenera “bijelo-plavih”.
– Našli smo se u nezavidnoj i izvanrednoj situaciji tako da sam odlučio prihvatiti mjesto trenera/igrača te na taj način pomoći da što bezbolnije prebrodimo prvu fazu natjecanja. Trener ću biti samo u utakmicama s Umagom, Brodom i Ivančicom, dok će klub do proljetnog dijela prvenstva angažirati novog stručnjaka – upoznaje nas rukometaš koji je dvostruku funkciju imao i u sezoni 2007./08. u Trećoj, odnosno 2008./09. i 2009./10. u Drugoj HRL – jug.
Kakve su šanse da Biograd u ove tri utakmice podeblja učinak od samo jedne pobjede i jednog remija? Mikulić je pred odlazak najavljivao da su do proljeća cilj još dva slavlja. Ostaje li plan isti, bez obzira na novonastale promjene?
– Svakako ćemo nastojati uzeti još četiri boda, na taj način pokazati da nismo ispali iz utrke za ostanak, no činjenica je da smo sada u još težoj i manje izglednoj poziciji. Ostali smo bez Brkljače i Cote, Protega je ozlijeđen, pa su i naše šanse manje. Puno toga ovisi u kakvom ćemo se sastavu predstaviti i kako ćemo trenirati sljedećih tjedana, ali, bez obzira na sve, vjerujem da možemo realizirati plan.
Momčad ćete prvi put povesti u Kup ogledu s Arbanasima. Pretpostavljamo da pobjedom želite povratiti poljuljano samopouzdanje, posebno jer vas u subotu očekuje težak ligaški dvoboj s Umagom.
– Tako je. U utakmici s Arbanasima očekujemo pobjedu, a iskoristit ćemo je i za što bolju pripremu pred Umag. Istrani dolaze u Biograd dan ranije, ne želeći ništa prepustiti slučaju. Vjerojatno su namirisali dobru priliku, međutim, uložit ćemo krajnje napore kako bismo im pomrsili račune.
Može li Biograd ostati u ligi bez pojačanja? Imate samo tri boda, a za osiguranje prvoligaškog statusa lani je trebalo čak 21.
– Ostanak je moguć, ali bojim se ne bez pojačanja u proljetnom dijelu. Imamo kvalitetan domaći kadar, međutim naši su igrači amateri i moraju raditi ostale poslove kako bi osigurali financije. Tako ne uspijevaju odraditi dovoljan broj treninga te za posljedicu imamo neuigranost i izostanak rezultata. To je naša realnost, ali ne možemo kriviti igrače zato što žele raditi ili studirati.


Biograd i Arbanasi za Kup




Rukometaši Biograda i Arbanasa večeras će u 20.45 u Mocirama odigrati utakmicu finala Županijskog kupa. U srazu momčadi iz Prve i Treće lige Biograđani će se predstaviti s novim trenerom/igračem Danijelom Duvnjakom, dok će u dresu suparničke momčadi prvi put od odlaska iz kraljevskog grada nastupiti Kristijan Brkljača. Arbanasi su ovaj dvoboj zaslužili svladavši Zadar u prethodnoj fazi natjecanja, a Biograđani su se kao najbolje rangirani županijski sastav izravno plasirali u finale.


TREĆA HRL


Rezultati 5. kola: Opuzen – Marina Kaštela II 35:28, Korčula – Olimpija 25:23, Hvar – Kman Kocunar 40:20, King Trade – Vrgorac 42:34, Arbanasi slobodni.
Korčula 8, M. Kaštela II, Arbanasi, Opuzen 6, Hvar 3, Olimpija, 2, Vrgorac 1, King Trade, Kman Koc. 0
 U 6. kolu igraju: Arbanasi – Opuzen, Kman Kocunar – King Trade, Olimpija – Hvar, Marina Kaštela II – Korčula, Vrgorac slobodan.


Duvnjakove 64 utakmice


Duvnjak je trenersku karijeru počeo u sezoni 2007./08. kada je Biograd bio prvak Treće lige. U drugoligaškim sezonama na klupi Biograda Duvnjak je najprije osvojio sedmo, a potom i peto mjesto. Ukupno je Duvnjak kao igrač i trener odigrao 64 utakmice. Nakon toga na klupi ga je naslijedio Tomislav Šarić s kojim je Biograd u prošloj sezoni bio prvak Druge lige.