Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Skuteri za gerontodomaćice

16.11.2011. 23:00
Skuteri za gerontodomaćice


Prilikom predaje skutera dr. Kraljić je kazao da je Zadarska županija vrlo intenzivno uključena u skrb o starim i nemoćnim osobama, kojih je na popisu 30.000


Realizacija programa pod nazivom “Pomoć u kući starijim osobama”, koja se zahvaljujući Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Zadarskoj županiji, Gradu Ninu te Općini Sali od listopada 2008. godine više nego uspješno provodi na širem području grada Nina i Dugog otoka, od sada će biti još učinkovitija.
Naime, na prigodnoj svečanosti priređenoj u Zadru pročelnik županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb dr. Josip Kraljić u pratnji svojih pomoćnica i savjetnica Maše Peša i Dubravke Dragaš, volonterke Marte Hordov te voditeljice Ureda Grada Nina za društvene djelatnosti Mirjane Knežević, predao je dva skutera voditeljici programa na ninskom području Ljiljani Matešić te njezinoj kolegici iz Općine Sali na Dugom otoku Biserki Beverin. Vrijednost vozila s izdacima za registraciju pojedinačno je 12.500 kuna. Njima će se ubuduće služiti gerontodomaćice.
Prilikom predaje skutera dr. Kraljić je kazao da je Zadarska županija vrlo intenzivno uključena u skrb o starim i nemoćnim osobama, kojih je na popisu 30.000.
Mirjana Knežević kazala je da je Zadarska županija za program “Pomoć u kući starijim osobama”, kojim je na prostoru Nina obuhvaćeno 75 osoba, doznačila 56.000 kuna, dok Grad Nin ove godine program sufinancira s 30 tisuća kuna.
– Zajedničkim dogovorom odlučili smo se na kupnju ova dva skutera jer naši timovi u Ninu i Salima nisu imali do sada na raspolaganju vlastita vozila i uglavnom su se koristili službenim vozilima Grada Nina i Općine Sali, a nerijetko i svojim osobnim vozilima. Ovako će se poboljšati učinkovitost programa na Dugom otoku. Zahvalni smo dr. Kraljiću, Ministarstvu obitelji, gradonačelniku Emilu Ćurku te načelniku Općine Sali Zoranu Moroviću što su pokazali razumijevanje i humanost, rekla je Knežević.