Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Uhvatili smo zalet, sad nema stajanja

16.11.2011. 23:00
Uhvatili smo zalet, sad nema stajanja


Posebno me raduje što je Boris Benedik odigrao ovako dobro, jer je to vratilo samopouzdanje cijeloj momčadi – kaže Mijolović


Nakon subote mnogo se lakše diše kod kuglača Zadra. Naime, nakon nekoliko lošijih predstava i između ostaloga i dva poraza (Medveščak kod kuće, Zaprešić u gostima), Zadrani su ostvarili vrlo vrijednu pobjedu protiv Konikom Osijeka u svojim Mocirama.
– Možemo se oprostiti s titulom ako ovo ne dobijemo – govorili su zadarski kuglači pred dvoboj s vrlo jakom osječkom momčadi, koja je svakako jedan od favorita za titulu prvaka. Znali su Zadrani da u posljednje vrijeme ne pružaju ono što objektivno mogu, ali su i znali da im u goste dolazi protivnik koji je u prvenstvo krenuo s porazom, ali nakon toga je ostvario sedam uzastopnih pobjeda i preuzeo vrh ljestvice. Osim toga Konikom je već dugo jaka momčad, a ove sezone su uspjeli zadržati sve nositelje igre i dovesti iz gradskog rivala Matka Bulku, jednog od najboljih igrača lige. I Konikom je dvoboj u Mocirama odigrao fantastično. Bacili su prosjek od 625 drva. Ali nisu imali šanse. Zadar je ponovo bio onaj stari. Onaj pravi.
Povratak u život
– Mi smo bili svjesni snage svog protivnika i bili smo svjesni situacije u kojoj smo se našli. U slučaju poraza zaostali bismo četiri boda za liderima i to bi bilo jako teško nadoknaditi. Zato smo morali napraviti kvalitetnu psihološku pripremu. I to smo dobro odradili. Reagirali smo fantastično i ostvarili zaista vrlo vrijednu pobjedu za nas, pošto smo se ponovo vratiti u život – objasnio je Šime Mijolović, trener Zadra.
U igri Zadra definitivno su se neke stvari promijenile. Igrači koji su se do prošlog kola poprilično tražili, u ovom dvoboju su bili maestralni. Tako je Boris Benedik rušio 670, Luka Ukalović 668, Mario Baljak 653, a Kostadin Manev 634 drva. Gotovo je neprepoznatljiva preobrazba zadarskih kuglača.
– Posebno me raduje što je Benedik odigrao ovako dobro, jer je to vratilo samopouzdanje cijeloj momčadi. No, valja istaknuti da smo mi imali problema s ozljedama. Manev je imao problema s koljenom, Benedik s ramenom. Oni su u Zadar stigli u petak i ja sam im uspio nekako sanirati te ozljede na način da ih one nisu kočile u tom dvoboju.
Maestralni nastup i vrijedna pobjeda protiv konkurenta za titulu trebali bi biti veliki poticaj momčadi iz Mocira za nastavak prvenstva. Stanje na ljestvici sada izgleda mnogo bolje nego prije nekoliko dana, pogotovo ako uzmemo u obzir da je Medveščak 1958 remizirao u Splitu kod Poštara. Tako “medvjedi” i dalje vode sa 15 bodova. No Zadrani su ponovo blizu. Imaju samo jedan bod manje i zajedno s Konikomom dijele drugo mjesto. U ovom kolu slavio je i Zaprešić, tako da se i ta momčad poprilično približila i sa 13 bodova drži četvrto mjesto. Polako se dokazuje teza da će liga ove sezone biti superzanimljiva sa četiri legitimna favorita za titulu.
– Nadam se da će nam ovaj nastup biti jedan dodatni poticaj da se vratimo u formu kakvu možemo imati. Trebala nam je jedna ovakva pobjeda jer smo sami sebi dokazali da znamo i možemo.
Favoriti s Kanditom
U idućem kolu Zadrani će ugostiti još jednu osječku momčad, Kandit Premijer. Osječani su poprilično oslabljeni ušli u sezonu, jer im je Konikom uzeo Bulku i čini se da se još nisu oporavili od gubitka najboljeg igrača. U devet kola Kandit je ostvario samo dvije pobjede i nalazi se na pretposljednjem mjestu prvenstvene ljestvice.
– Ne bismo smjeli imati problema u toj utakmici. Veliki smo favoriti, ali niti u kojem slučaju ne smijemo dopustiti nikakvo opuštanje. Moramo s istim motivom i istom snagom ući u ovaj susret kako što smo ušli u dvoboj s Konikomom. Sad smo uhvatili zalet i moramo ga držati. Jednostavno u ovako jakom prvenstvu nema vremena za opuštanje.


Uskoro i Euroliga




Nakon subotnjeg dvoboja s Kandit Premijerom zadarski kuglači će se na kratko odmaknuti od domaćeg prvenstva, jer je na rasporedu prvo kolo Europske lige. Vrlo neugodnog protivnika dobili su Zadrani, starog poznanika, njemačku Victoriju Bamberg. U posljednje tri godine Zadrani su dobili istog protivnika, doduše, nalazili su se s njima u četvrtfinalu. Dva puta su slavili Nijemci, no prošle sezone dalje je prošao Zadar.
– Nije to lak protivnik. Mislim da nismo niti mogli dobiti težeg u ovoj fazi natjecanja. Mi ćemo se dobro spremiti za njih. Već sada pratimo njihove rezultate u njemačkoj ligi. Dobro je što smo protiv Konikoma odigrali dobru utakmicu i u pravo vrijeme reagirali kako treba. Očekujem da ćemo nakon dvije utakmice mi slaviti i proći u iduću fazu natjecanja – optimističan je Mijolović.


Osječani vode, Čota najbolji Zadranin


Iako su odigrali fantastično posljednje kolo, u izboru za najboljeg igrača lige Zadrani nemaju glavnu riječ. Na vrhu su tri igrača Konikom Osijeka. Vodi Uroš Stoklas koji u prosjeku ruši 628,40 drva. Na drugom mjestu je Branko Manev sa 625,80, dok je treći Mario Mušanić sa 619,10. Osječane prate dvojica igrača Medveščaka 1958, Mitja Gornik i Branislav Bogdanović, dok je prvi Zadranin Stanko Čota koji je na šestom mjestu s 615,80. Među prvih deset je i Mario Baljak koji u prosjeku ruši 607,25 drva. Dvanaesti je Boris Benedik sa 605,45, a mjesto ispod je Kostadin Manev sa 604,85 srušenih čunjeva. Luka Ukalović (601,10) je 16., a Hrvoje Marinović (588,56) je 29.