Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Alkom ne da dokumentaciju za Mocire

16.11.2016. 23:00
Alkom ne da dokumentaciju za Mocire


Mnogi su u Zadru odahnuli kada je ministrica demografije Nada Murganić prije desetak dana javno obećala dovršetak centra Mocira, naglasivši kako je svjesna važnosti ovog projekta. Ova “tužna hrvatska priča”, kako ju je sama nazvala, uskoro bi trebala dobiti svoj epilog jer se dogodine navršava puno desetljeće otkako je počela gradnja zadarskog Centra za osobe s posebnim potrebama.
“Sredstva iz Ministarstva ćemo namijeniti da se ovaj dječji centar stvarno završi i stavi u uporabu” kazala je ministrica, no sudeći prema stvarnom stanju ovoga projekta, to neće biti tako skoro. Naime, status ovog projekta trenutno se rješava – na sudu.
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta podnijelo je tužbu protiv dosadašnjeg izvođača radova, splitskog Alkoma, jer nisu htjeli Ministarstvu predati projektnu i dokumentaciju za izvođenje radova temeljem koje bi novi izvođač nastavio gradnju. A nisu je htjeli predati tvrdeći da im Ministarstvo za obavljene radove duguje još – četiri milijuna kuna.
Plaćanje te svote bio je uvjet da Alkom pristane na raskid ugovora bez kojega Ministarstvo nije moglo ići u novi natječaj. Sve je ovih dana završilo na Općinskom sudu u Zadru sudu jer se Alkom oglušio i na zadnji poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja za sporazumnim raskidom ugovora o izvođenju radova.
Stoga još uvijek nema ništa ni od primopredaje gradilišta do koje će, prema najnovijim informacijama iz gradskog Upravnog odjela za odgoj i školstvo, doći po odluci suda. Grad Zadar u stalnom je kontaktu i s novom postavom ljudi u Ministarstvu, te su i dalje spremni izdvojiti dodatna sredstva samo da se Centar završi.