Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dragon teatar sa Shakespeareom u Sv. Filipu i Jakovu

16.11.2016. 23:00
Dragon teatar sa Shakespeareom u Sv. Filipu i Jakovu


Projekt Europska noć kazališta jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Održava se istovremeno u 11 europskih država, svake godine treće subote u studenom. Kazalište toga dana postaje glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike.
Toga dana kazališta daruju izvedbe, ali i otvaraju svoja vrata publici pa, rušeći na trenutak iluziju kazališta, produbljuju vezu koju publika ima s onima koji za nju igraju i mjestom na kojem to rade.
– Dragon teatar pridružuje se s radošću ovoj manifestaciji, nažalost ne u svom gradu gdje se pogrešno tumači duh same manifestacije, već u druželjubivom sv. Filipu i Jakovu, predstavom polaznika Kazališne škole za mlade i odrasle u Zadru U Ime Shakespearea. Predstava nastaje kao hommage bardu Williamu Shakespeareu povodom 400. obljetnice od njegove smrti, poručuju iz Dragon Teatra.
Predstava U Ime Shakespearea održat će se 19. studenog u 20 sati u kino dvorani Sv. Filip i Jakov.
Sav prihod od donacija namijenjen je humanitarnoj udruzi Put Zadar koja u svojoj velikoj akciji prikuplja sredstva za pomoć bolesnima i ljudima u potrebi.