Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Prevezao sina do Libinja pa nestao

16.11.2016. 23:00
Prevezao sina do Libinja pa nestao


Potraga za 81-godišnjim muškarcem iz Bibinja kojem se u srijedu navečer izgubio svaki trag pored mjesta Modrič na podvelebitskom području do sinoć nije dala rezultata. U potrazi sudjeluju pripadnici HGSS-a stanica Zadar, Šibenik i Gospić te helikopter HRZ-a.
PU zadarska je izvijestila kako se tom muškarcu u dobi od 81 godinu izgubio svaki trag, nakon što je sina osobnim automobilom dovezao do Libinja na Velebitu. Sin se bavi padobranskim letenjem – paraglajdingom, a otac ga je u srijedu poslijepodne dovezao do Libinja. Iako su imali dogovor da ga otac pričeka, sin je po povratku na mjesto dogovora zatekao samo parkirani automobil, ali ne i oca.
 Ubrzo nakon toga pokrenuta je velika potraga u kojoj je sudjelovalo 26 pripadnika HGSS Zadar. Prema riječima zamjenika pročelnika HGSS-ove stanice Zadar Ljube Majice nestalog Bibinjca tražili su na području uzletne staze na Libinju do mjesta gdje je pronađen njegov parkirani automobil.
– Tražili smo ga do dva sata u noći, ali bez uspjeha. Ujutro se u potragu uključio i helikopter HRZ-a koji je 40-ak minuta nadlijetao cijelo područje, ali ni oni nisu bili bolje sreće. U međuvremenu smo pozvali upomoć naše kolege iz HGSS-ovih stanica Šibenik i Gospić, što nam je omogućilo da potragu proširimo na dodatno područje, priča Majica, koji je kazao kako se nadaju najboljem, odnosno pronalasku muškarca u dobi od 81 godine. Do zaključenja ovo broja, sudbina 81-godišnjeg Bibinjca nije bila poznata.